Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pēc iepriekšējā nedēļā veiksmīgi aizvadītā Bukarestes WTA "International" sērijas turnīra jaunākajā pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpusies uz 49. vietu.

Sevastova iepriekšējā nedēļā aizkļuva līdz Bukarestes turnīra finālam, kura gan ar 0-6, 0-6 kapitulēja vienai no pasaules vadošajām tenisistēm Simonai Halepai no Rumānijas. Tiesa, veiksmīgais sniegums Latvijas sportistei ļāva nopelnīt 180 ranga punktus un jaunākajā vērtējumā pacelties no 66. uz 49.vietu.

Sevastovai šis bija trešais WTA raudzes turnīru fināls karjerā un otrais šosezon. Vienīgo titulu viņa ieguva 2010.gadā Portugāles pilsētā Ešturilā, bet šogad jūnijā viņa iekļuva Maljorkas WTA "International" finālā, kur gan piekāpās Karolīnai Garsijai no Francijas.

Šonedēļ Sevastova Zviedrijā piedalīsies Bostades WTA "International" sērijas turnīrā, kura pirmajā kārtā spēkosies ar igaunieti Aneti Kontaveitu, kura pasaules rangā atrodama 89.pozīcijā.

Tikmēr Latvijas pirmās raketes godu saglabājusi Aļona Ostapenko, kura piedzīvojusi kritumu par vienu vietu un tagad ieņem 38.pozīciju. Iepriekšējā nedēļā viņa nepiedalījās nevienā turnīrā, bet šonedēļ ieplānojusi startēt ASV gaidāmajā Stenfordas WTA "Premier" sērijas turnīrā, kur pirmajā kārtā sacentīsies ar pasaules ranga 203.vietas īpašnieci 17 gadus veco mājinieci Keterinu Belisu.

Savukārt Diāna Marcinkēviča jaunākajā rangā piedzīvojusi kritumu par četrām pozīcijām un šobrīd atrodas 366.vietā, kamēr rangā atgriezusies Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe, kura atrodama 1053.vietā.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas gan nav notikušas. Pirmo vietu joprojām saglabā pieredzējusī amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga līdere tā vēsturē.

Tikmēr otro vietu ieņem Vimbldonas fināliste Angelika Kerbere no Vācijas - viņa apsteidz spānieti Garvinji Mugurusu un polieti Agņešku Radvaņsku. Piekto vietu saglabā rumāniete Simona Halepa, kurai seko Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka, bet septīto pozīciju ieņem pieredzējusī amerikāniete Venusa Viljamsa. Viņai seko itāliete Roberta Vinči un spāniete Karla Svareša Navarro, bet desmitā ir pieredzējusī Krievijas sportiste Svetlana Kuzņecova.

Dubultspēļu rangā Latvijas pirmā rakete pēc veiksmīgi aizvadīta Vimbldonas čempionāta Ostapernko, kura pakāpusies par trim vietām un tagad ieņem 133.pozīciju, kas viņai ir jauns karjeras rekords. Ostapenko Vimbldonā dāmu dubultspēlēs aizkļuva līdz trešajai kārtai, kur zaudēja ranga līderēm Martinai Hingisai un Sanijai Mirzai.

Sevastova dubultspēļu rangā noslīdējusi divas vietas zemāk uz 151.pozīciju, bet Diāna Marcinkēviča nokritusi par 18 vietām uz 257.pozīciju, kamēr viņas māsa Denīza Marcinkēviča dubultspēlēs ir 897.rakete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!