Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pēc uzvarētās "US Open" tenisa turnīra cīņas pār Garvinji Mugurusu neslēpa savu prieku, sakot, ka šādu maču dēļ viņa atgriezās tenisā.

Jau vēstīts, ka Sevastova trešdien "US Open" turnīra otrajā kārtā ar 7-5, 6-4 sensacionāli uzvarēja Mugurusu, gūstot savu lielāko uzvaru karjerā. Šis mačs risinājās 23 771 sēdvietu ietilpīgajā Artura Eša vārdā nosauktajā kortā.

"Beigās nedaudz drebēju, bet tas ir apbrīnojami. Uzvarēt Eša kortā vakara mačā – kas var būt vēl labāk?" pēc spēles atzina Sevastova, kurai otrajā setā pie lielā pārsvara vajadzēja sakārtot savas domas. "Vajadzēja sakārtot visu – galvu, sevi, visas domas par to, kas varētu un kas nevarētu būt. Esmu ļoti priecīga, ka viss izdevās veiksmīgi."

Sevastova veiksmīgi atgriezusies tenisā pēc pārtraukuma, un tieši šādas spēles un šādas uzvaras bija dzinulis, lai atkal dotos kortā. ""Grand Slam" turnīri, spēlēšana uz lielākajām tenisa skatuvēm – nekas par to nevar būt labāks," skaidroja tenisiste.

Tomēr Sevastova saprot, ka ne vienmēr viņa varēs spēlēt Eša kortā vakara spēles. Priekšā ir vēl citi mači, kuros jāgūst uzvaras, tāpēc eiforijā dzīvot nevajag. "Priekšā vēl smagas spēles, šeit visi spēlē labi," sacīja Sevastova.

Šis panākums Sevastovai garantējis 130 WTA ranga punktus un trešajā kārtā viņai pretim stāsies rangā zemāk esošā ukrainiete Katerina Bondarenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!