Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien, 20. janvārī, izstājās no sezonas sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta, trešās kārtas mačā piekāpjoties spānietei Harvinei Mugurusai.

Sevastova, kura bija izlikta ar 32. numuru, zaudēja 64 minūšu laikā ar 6-4, 6-2. Spāniete turnīrā izlikta ar septīto numuru un tagad astotdaļfinālā tiksies ar rumānieti Soranu Kirstea.

Sevastova labi iesāka maču, uzvarot pirmos divus geimus, bet tad zaudēja piecus geimus pēc kārtas. Lai gan Sevastova spēja lauzt pretinieces servi, panāca 4-5, nākamajā geimā spāniete uzvarēja, gūstot panākumu pirmajā setā. Otrajā setā Sevastova sākumā zaudēja divus savas serves geimus, ko nespēja atgūt un piedzīvoja zaudējumu visā mačā.

Sevastova trešo reiozi karjerā spēlēja "Grand Slam" trešajā kārtā un otro reizi bija starp "Australian Open" 32 labākajām tenisistēm.

Sestdien savu trešās kārtas spēli aizvadīs otra Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko, kura tiksies ar turnīra piekto numuru čehieti Karolīnu Pliškovu. Šī spēle, tāpat kā Sevastovas piektdienas mačs, notiks Margaretes Kortas vārdā nosauktajā kortā un būs dienas noslēdzošā cīņa. Spēle varētu sākties ap pulksten 12:30.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!