Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko nākamajā nedēļā piedalīsies WTA "International" sērijas turnīros attiecīgi Notingemā un Hertogenbošā, uzsākot zāles seguma kortu sezonu.

Sevastova Lielbritānijā pirmās kārtas cīņā tiksies ar čehieti Karolīnu Plīškovu, kura dalībai turnīrā saņēma īpašo ielūgumu jeb "wild card" un ir izlikta ar pirmo numuru. Savukārt Ostapenko turnīrā Nīderlandē mērosies spēkiem ar kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm.

Sevastova, kurš šobrīd WTA pasaules rangā ieņem 87.vietu, tiksies ar ranga 19.raketi Plīškovu.

Francijas atklātajā čempionātā Latvijas tenisiste nospēlēja veiksmīgāk, jo aizkļuva līdz otrajai kārtai, kamēr čehiete, kura "Grand Slam" turnīrā bija izlikta ar 17.numuru, cieta neveiksmi jau pirmajā mačā.

Sevastova Parīzē nopelnīja 70 WTA pasaules ranga punktus, kas viņai ļaus pakāpties augstāk.

Abas tenisistes savā starpā jau ir tikušās, pērn spēlējot Maskavas "Premier" turnīrā, otrās kārtas cīņā ar 6-3, 7-6 (12:10) uzvaru svinot Sevastovai.

Sevastova sezonas sākumā Austrālijas atklātajā čempionātā pārvarēja kvalifikāciju un pamatturnīrā tika līdz otrajai kārtai, kā arī sasniedza ceturtdaļfinālus "International" sērijas turnīros Taivānā un Turcijā.

Savukārt Francijas atklātajā čempionātā viņa pirmajā kārtā pārliecinoši ar 6-2, 6-2 uzvarēja amerikānieti Sačiju Vikeriju, kura WTA pasaules rangā ir 165.pozīcijā, bet otrajā kārtā ar 3-6, 4-6 zaudēja ranga 118. raketei Karinai Knapai no Itālijas.

Tikmēr Plīškova Parīzē negaidīti ar 6-3, 4-6, 3-6 piekāpās amerikānietei Šelbijai Rodžersai, kura rangā ir 108.pozīcijā.

Plīškova šosezon ir aizkļuvusi līdz pusfināliem Indianvelsas un Prāgas WTA turnīros, bet šobrīd viņai ir trīs zaudējumu sērija.

Tikmēr Ostapenko savu pretinieci uzzinās pēc Hertogenbošas turnīra kvalifikācijas sacensību beigām, kad notiks papildu izloze.

Ostapenko arī pērn spēlēja Hertogenbošā, taču nepārvarēja kvalifikāciju, apstājoties izšķirošajā trešajā kārtā.

Latvijas sieviešu tenisa līdere, kura WTA rangā atrodas sev rekordaugstajā 36.vietā, turnīrā būs izlikta ar ceturto numuru.

Francijas atklātajā čempionātā Ostapenko gan nostartēja nesekmīgi, jo lai gan bija izlikta ar 32.numuru, pirmajā kārtā ar 4-6, 5-7 atzina japānietes Naomi Osakas pārākumu, kura rangā ir 101.vietā.

Šosezon Ostapenko, ņemot vērā arī kvalifikācijas cīņas, WTA turnīros izcīnījusi 11 uzvaras 25 mačos. Savukārt pamatturnīru mačos viņai ir desmit uzvaras 20 cīņās. Pēdējos divos mačos tenisiste ir zaudējusi.

Tenisistes ar turnīriem Notingemā un Hertogenbošā uz zāles segumiem sāk gatavoties Vimbldonas čempionātam, kas sāksies 27.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!