Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova būs viena no sportistēm, kura oktobra un novembra mijā piedalīsies sezonas otrajā sieviešu finālturnīrā "WTA Elite Trophy", ceturtdien pavēstīja Sieviešu tenisa asociācija (WTA).

Astoņas šī gada labākās tenisistes jau šajā svētdienā Singapūrā sāks dalību sezonas finālturnīrā "WTA Finals", bet no 31.oktobra līdz 6.novembrim Ķīnā notiks arī otrs sezonas noslēguma turnīrs "WTA Elite Trophy", kurā ierasti piedalās 9.-19.spēcīgākā sportiste.

Kā pavēstījuši organizatori, starp šī turnīra dalībniecēm bez Sevastovas būs arī šogad ASV atklātajā čempionātā triumfējusī amerikāniete Sloeina Stīvensa, kā arī krievietes Anastasija Pavļučenkova un Jeļena Vesņina.

Jau iepriekš bija zināms, ka mājiniece Pena Šuai saņēmusi speciālo ielūgumu dalībai sacensībās, bet pilns dalībnieku sastāvs tiks nosaukts 24.oktobrī, kad būs noslēgušies pēdējie šīs sezonas ierindas turnīri.

Kā zināms, Stīvensa pēc traumas šo sezonu iesāka tikai jūlijā, bet drīz vien sensacionāli tika pie pirmā "Grand Slam" titula karjerā. Viņai tāpat kā Sevastovai šis būs karjerā pirmais noslēguma turnīrs.

Sevastovai šī ir veiksmīgākā sezona karjerā, kas izpaužas arī pasaules rangā. Šogad viņa retu reizi apstājusies kāda turnīra pirmajā kārtā, turklāt jūnija beigās viņa triumfēja Maljorkas WTA sacensībās, tiekot pie otrā šāda līmeņa titula karjerā. Tiesa, viņa pagaidām palikusi Latvijas pirmās raketes Aļonas Ostapenko fonā, kura triumfēja Francijas atklātajā čempionātā un jau sasniegusi ranga pirmo desmitnieku.

Sevastova otro gadu pēc kārtas sasniedza ASV atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālu, tomēr pēc tam zaudējusi jau četros mačos pēc kārtas, atkārtojot pērno gadu, kad arī pēdējās spēles viņa aizvadīja neveiksmīgi.

Šobrīd Sevastova WTA rangā ir 21.pozīcijā, tomēr nākamajā nedēļā viņa atgriezīsies divdesmitniekā.

Kā vēstīts, "WTA Finals" turnīrā Singapūrā starp astoņām šī gada labākajām tenisistēm būs arī Ostapenko. Jau piektdien notiks šī turnīra apakšgrupu izloze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!