Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpusies par trim pozīcijām un šobrīd ieņem 163.vietu.

Sevastovas kontā ir 390 ranga punkti.

Latvijas tenisiste aizvadītajā nedēļā startēja Čehijas pilsētā Olomoucā notikušajā ITF 100 000 sērijas turnīrā, nepārvarot otro kārtu.

Kā ziņots, šā gada sākumā Sevastova elkoņa traumas dēļ nepiedalījās Austrālijas atklātajā čempionātā, kurā pērn aizkļuva līdz ceturtajai kārtai, tāpēc viņa zaudēja 280 ranga punktus, janvārī atstājot WTA saraksta pirmo simtnieku, bet pēc tam pakāpeniski pietuvojoties jau trešā simta beigām.

Sacensību apritē Sevastova atgriezās tikai aprīļa beigās. Turpinājumā viņa vairākus mačus atkal nepabeidza traumas dēļ, kā arī nepiedalījās ne Francijas atklātajā čempionātā, ne Vimbldonas turnīrā.

Līdz pat augusta otrajai pusei Sevastovai jāaizstāv vien daži WTA punkti.

No pārējām Latvijas tenisistēm jaunākajā WTA vienspēļu rangā Diāna Marcinkēviča pakāpusies par 31 vietu un tagad ieņem 274.pozīciju, kas ir jauns sportistes rekords, bet Līga Dekmeijere zaudējusi 92 vietas un tagad ieņem 893.pozīciju.

Tikmēr 15 gadus vecā Jeļena Ostapenko saglabājusi 926.pozīciju.

WTA ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Pirmo vietu saglabājusi baltkrieviete Viktorija Azarenka, kurai seko Vimbldonas čempionāta fināliste poliete Agņeška Radvanska un iepriekšējā ranga līdere Marija Šarapova no Krievijas.

Ceturtā ir Vimbldonas turnīra uzvarētāja amerikāniete Serēna Viljamsa, piekto pozīciju saglabājusi austrāliete Samanta Stosura, bet sestā joprojām ir čehiete Petra Kvitova. Septīto pozīciju saglabājusi vāciete Angelika Kerbere, kurai seko Karolīna Vozņacki no Dānijas.

Devītā pašlaik ir itāliete Sāra Erani, bet pirmo desmitnieku noslēdz Mariona Bartolī no Francijas.

Tikmēr dubultspēļu rangā Dekmeijere pakāpusies par trim pozīcijām uz 72.vietu, bet Marcinkēviča atkāpusies par 20 pozīcijām un 266.vietu. Savukārt Sevastova zaudējusi divas pozīcijas un tagad ieņem 347.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!