Foto: LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien Dohas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja horvātieti Donnu Vekiču.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Sevastova saņēmusi 60 WTA ranga punktus. Otrajā kārtā viņa tiksies ar ar japānieti Naomi Osaku.

Sevastova nobreikoja pirmo Vekičas servi, panākdama 2-0. Nākamajos sešos geimos tenisistes nobreikoja viena otras servi. Savās zaudētajās servēs Latvijas tenisiste atspēlēja trīs breikbumbas, bet astotajā geimā neļāva pretinieces divreiz izservēt uzvaru. Devītajā geimā liepājniece nonāca iedzinējos ar 0:40, taču turpinājumā atspēlēja četras breikbumbas un setu uzvarēja ar 6-3.

Tāpat arī otro setu Sevastova iesāka ar pretinieces serves laušanu. Viņa uzvarēja arī pārējās divas Vekičas serves un panāca 4-1. Tiesa, smagā nedēļas nogale Federāciju kausā darīja savu, un Sevastovas sitiena kļuva arvien īsāki. Neskatoties uz nogurumu, Latvijas otrā rakete noturēja vadību un otrajā setā uzvarēja ar 6-4, iekļūdama nākamajā kārtā.

Pirms dažām dienām Latvijas vadošās tenisistes Jeļena Ostapenko un Sevastova veiksmīgi noslēdza dalību Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā un tālāk devās uz Dohu. Ja Tallinā turnīrs risinājās hallē, Dohā tas notiek ārā un lielā karstumā. Ostapenko gan pirmo kārtu ieguvusi brīvu un vienspēles, visticamāk, sāks trešdien, tomēr šodien viņai paredzēts dubultspēļu mačs.

WTA ranga 15. vietā esošā Sevastova turnīrā ir izlikta ar 13. numuru, bet Vekiča atrodama ranga 50. pozīcijā.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā bija tikušās divas reizes - 2016.gada februārī Gaosjunas WTA "International" turnīra otrajā kārtā Sevastova svinēja uzvaru ar rezultātu 7-5, 2-6, 7-5, trešajā setā atspēlējoties no 0-4, bet pērn rudenī ASV atklātā čempionāta trešajā kārtā Latvijas tenisiste pretinieci droši pieveica ar 6-2, 6-3.

Otrajā kārtā Sevastova tiksies ar japānieti Naomi Osaku, kura dalību turnīrā sākā vēl no kvalifikācijas, bet pamatsacensību pirmajā kārtā droši ar 6-4, 6-0 uzvarēja čehieti Kateržinu Sinjakovu. Osaka pasaules rangā atrodas 51.vietā, bet Sinjakova ir divas pozīcijas augstāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!