Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) ranga sarakstā zaudējusi divas pozīcijas un ieņem 25. vietu.

Jau vēstīts, ka Sevastova aizvadītajā nedēļā otrajā kārtā izstājās Indianvelsas "Premier" sērijas turnīrā, piekāpjoties amerikānietei Lorēnai Deivisai. Otrajā kārtā šo turnīru noslēdza arī otra Latvijas pārstāve Jeļena Ostapenko, kura zaudēja Dominikai Cibulkovai.

Sevastovai 23. vieta bija karjeras labākais rezultāts WTA rangā, bet šonedēļ viņa atradīsies divas pozīcijas zemāk. Savukārt Ostapenko saglabāja savu 64. vietu. Vēl no Latvijas pārstāvēm pasaules rangā atrodama arī Diāna Marcinkeviča, kura ieņem 295. vietu, bet Laura Gulbe ierindoja 1135. vietā.

WTA ranga līderpozīcijā izvirzījās vāciete Angelika Kerbere, kura apsteidza amerikānieti Serēnu Viljamsu. Trešo vietu saglabāja Karolīna Pliškova, bet uz ceturto vietu pakāpās Cibulkova. Piektajā vietā atrodama Simona Halepa, bet nākamajās pozīcijās ierindojas Garbīne Mugurusa, Svetlana Kuzņecova, Agņeška Radvaņska, Medisona Kīsa un Elina Svitolina.

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis zaudējis vēl trīs pozīcijas un ierindojas 172. pozīcijā. Gulbis pirmdien no kvalifikācijas uzsāks Maiami turnīru.

Vēl ATP rangā 426. vietu ieņem Miķelis Lībietis, Mārtiņš Podžus ierindojas 829. vietā, Krišjānis Stabiņš atrodas 939. vietā, bet ārpus pirmā tūkstoša atrodas Rūdolfs Mednis (1536.), Jānis Podžus (1616.), Artūrs Lazdiņš (1640.) un Krišjānis Emuliņš (1645.)

ATP ranga līderpozīcijā atrodas Endijs Marejs, viņam seko Novāks Džokovičs un Stens Vavrinka. Kei Nišikori pakāpās uz ceturto vietu, uz piekto vietu noslīdēja Milošs Raoničs, bet Rodžers Federers pēc uzvara Indianvelsas "Masters" turnīrā pakāpās uz sesto vietu. Rafaels Nadals ir septītajā vietā, bet labāko desmitnieku noslēdz Dominiks Tīms, Marins Ciličs un Žo Vilfrīds Tsonga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!