Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lai arī Latvijas tenisiste Anastastija Sevastova ASV atklātajā tenisa čempionātā aizvadīja savas karjeras veiksmīgāko "Grand Slam" turnīru, viņa Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā zaudēja vienu pozīciju, savukārt Jeļena Ostapenko saglabāja savu desmito pozīciju.

"US Open" turnīrā Sevastova sasniedza pusfinālu, kurā piekāpās Serēnai Viljamsai. Latvijas tenisiste pirmo reizi spēlēja "Grand Slam" pusfinālā, nopelnot 780 WTA ranga punktus, taču viņa rangā no 18. pozīcijas noslīdēja līdz 19. Šis kritums saistīts ar to, ka abas finālistes – Viljamsa un japāniete Naomi Osaka – apsteidza Sevastovu, bet no TOP 20 izkrita Venusa Viljamsa.

Savukārt Ostapenko otro gadu pēc kārtas "US Open" turnīrā iekļuva trešajā kārtā, bet tajā nespēja tikt galā ar krievieti Mariju Šarapovu. Nopelnītie 130 WTA ranga punkti ļāva Latvija tenisa pirmajai raketei rangā saglabāt 10. vietu.

No citām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkēviča ieņem 307.vietu, bet Daniela Vismane sasniegusi 572.pozīciju, kas ir jauns sportistes personīgais rekords, Alise Čerņecka ierindojas 1012.pozīciju, bet Irina Ļapustina atrodama 1233.pozīcijā.

WTA rangā līderpozīcijā joprojām ir rumāniete Simona Halepa, kurai seko dāniete Karolina Vozņacki. Uz trešo vietu pakāpusies Angelika Kerbere no Vācijas, bet TOP 5 noslēdz Karolīne Garsija no Francijas un Čehijas tenisiste Petra Kvitova. Jeļina Svitoļina pakāpās uz sesto vietu, "US Open" uzvarētāja Osaka pēc 12 pozīciju kāpuma ierindojas septītajā pozīcijā, savukārt Karolīna Plīškova saglabāja astoto vietu. Savukārt Sloeina Stīvensa, kura pagājušajā gadā uzvarēja "US Open", zaudēja sešas pozīcijas un noslīdēja uz devīto vietu.

Tenisa profesionāļu asociācijā (ATP) pasaules rangā Ernests Gulbis zaudēja 16 pozīcijas un ierindojas 146. pozīcijā, bet Latvijas otrā rakete šobrīd ir Mārtiņš Podžus, kurš veica 101 pozīcijas kāpumu un ieņem 475. pozīciju. Vēl ATP rangā atrodami Roberts Grīnvalds (1367.), Artūrs Lazdiņš (1455.), Jānis Podžus, Krišjānis Stabiņš (abi - 1700.) un Mārtiņš Rocēns (1930.).

ATP ranga līderpozīcijā ir spānis Rafaels Nadals, kuram seko Rodžers Federers no Šveices. Serbs Novāks Džokovičs pēc triumfa "US Open" pakāpās uz trešo vietu, nobīdot finālistu Huanu Martinu del Potro uz ceturto vietu. Tāpat vienu pozīciju zaudēja arī Aleksandrs Zverevs no Vācijas. TOP 10 ierindojas arī Marins Čiličs no Horvātijas, bulgārs Grigors Dimitrovs, austrietis Dominiks Tīms, Kevins Andersons no DĀR un amerikānis Džons Isners.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!