Foto: AFP/Scanpix

Par Latvijas tenisa pirmo raketi oficiāli kļuvusi Anastasija Sevastova, kura pēc veiksmīgā snieguma demonstrēšanas ASV atklātajā tenisa čempionātā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā pakāpusies uz rekordaugsto 32. vietu.

Jau vēstīts, ka Sevastova "US Open" turnīrā sasniedza ceturtdaļfinālu, kurā savainojuma dēļ nespēja izrādīt pretestību Karolīnai Vozņacki. Ar savu sniegumu šajā "Grand Slam" turnīrā viņa atkārtoja Latvijas labāko sasniegumu sieviešu tenisā.

Pēc aizvadītā "US Open" Sevastova WTA rangā no 48. vietas pakāpās uz 32., kas viņai ir jauns rekords. Iepriekš viņai labākais sasniegums bija 36. vieta.

Tikmēr līdzšinējā Latvijas tenisa līdere Jeļena Ostapenko pasaules rangā piedzīvoja četru pozīciju kritumu, ierindojoties 40. vietā. Vēl no Latvijas tenisistēm rangā atrodama Diāna Marcinkeviča, kura ieņem 419. vietu, bet Laura Gulbe ierindojas 1128. vietā.

Oficiāli par pasaules ranga līderi kļuva vāciete Angelika Kerbere, kura pēc triumfa "US Open" turnīrā apsteigusi Serēnu Viljamsu no ASV. Spāniete Garbīne Mugurusa ierindojas trešajā vietā, bet TOP 5 atrodamas arī poliete Agņeška Radvanska un Simona Halepa no Rumānijas.

Tikmēr vīriešu tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā savainojumu ārstējošais Ernests Gulbis noslīdēja uz 104. vietu. Pagaidām nav precīzi zināms, kad Gulbis varētu atgriezties turnīru apritē.

No citiem Latvijas tenisistiem Miķelis Lībietis pakāpies uz 398. vietu, bet Mārtiņš Podžus turpina lejupslīdi un ierindojas 785. vietā. Ārpus pirmā tūkstoša atrodami Krišjānis Stabiņš (1019.), Artūrs Lazdiņš (1361.) un Jānis Podžus (1472.)

ATP rangā līderpozīcijās izmaiņas nav notikušas. Līderis joprojām ir Novāks Džokovičs, kuram seko Endijs Marejs un "US Open" uzvarētājs Stens Vavarinka. Vēl TOP 5 uz ceturto vietu pakāpies Rafaels Nadals, kurš apsteidza Kei Nišikori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!