Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, savu sniegumu ir uzlabojusi, uzskata sportiste.

Pasaules ranga 19. vietas īpašniecei Sevastovai svētdien plkst. 18 pēc Latvijas laika ieplānots fināls Maljorkas WTA "International" turnīrā, kur viņai pretī stāsies planētas 54.rakete Jūlija Gērgesa no Vācija.

Arī pērn Sevastova spēlēja šī turnīra finālā, kad nācās piekāpties francūzietei Karolīnai Garsijai, kuru sestdien izdevās pārspēt pusfinālā.

"Domāju, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, esmu uzlabojusi savu sniegumu. Es labāk atgriežu bumbiņu, kustos gana labi un sekmīgāk servēju," turnīra rīkotāji citē Sevastovas teikto. "Tas arī bija panākumu iemesls pusfinālā. Iespējams, Garsija neiejutās ritmā, tomēr uzskatu, ka biju pelnījusi uzvarēt. Biju nedaudz atslābusi, jo bija iezadzies nogurums no iepriekšējā mača. Uz centrālā laukuma jūtos labi, man patīk šejienes apstākļi."

"Spēles laikā pārāk daudz par punktiem nedomāju. Ja izdodas savu sniegumu uzlabot, rezultāti būs. Man patīk Maljorkas turnīrā," pauda Sevastova.

Sevastova un Gērgesa līdz šim savstarpējos mačos tikušās četras reizes, trīs panākumus gūstot vācietei, kurai šobrīd attiecībā pret Sevastovu ir trīs uzvaru sērija. Pēdējais viņu mačs bija gan 2013.gadā Oklendā.

"Ir lieliski beidzot iekļūt finālā neatkarīgi no tā, uz kāda seguma spēlējam. Līdz šim šajā turnīrā esmu nospēlējusi četrus lieliskus mačus," tikmēr sacīja Gērgesa, kura kāda turnīra finālā iekļuvusi pirmo reizi šosezon.

Vācijas tenisiste kāda WTA turnīra finālu sasniegusi septīto reizi karjerā, bet uz zālāja viņai tas izdevies pirmo reizi. Savukārt savus divus vienīgos titulus viņa izcīnījusi uz māla seguma.

"Uz zālāja mana spēle kādu laiku nav bijusi efektīva, taču beidzot tā tāda ir. Esmu ļoti agresīva spēlētāja un man ir laba serve, kam uz zālāja seguma ir liela nozīme," norādīja Gērgesa.

Sevastova, kura 2010. gadā izcīnīja Ešturilas WTA turnīra uzvarētājas titulu, kas viņai pagaidām ir vienīgais šāda līmeņa sacensībās, par fināla sasniegšanu ir nopelnījusi 180 WTA ranga punktus, kas gan viņai neļaus pakāpties augstāk pasaules rangā, kurā viņa ieņem 19.vietu.

Sevastovai un Gērgesai kortā vajadzēja tikties jau sestdien dubultspēļu pusfinālā, taču šis mačs nenotika tieši vācietes dēļ, kura laukumā nevarēja doties ar vēdera problēmām saistītu iemeslu dēļ, ļaujot Sevastovai sasniegts arī dubultspēļu finālu.

Līdz ar to Sevastova pirmo reizi karjerā ir iekļuvusi arī WTA dubultspēļu turnīra finālā, kur svētdien viņai un Jankovičai jātiekas pret titulēto šveicieti Martinu Hingisu un taivānieti Juņjaņu Čaņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!