Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdien izcīnīja uzvaru Slovākijas pilsētā Trnavā notiekošā ITF 50 000 sērijas turnīra vienspēļu otrās kārtas mačā, sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Šobrīd WTA ranga 163.vietā esošā Sevastova otrās kārtas cīņā ar 6-0, 6-3 pārspēja krievieti Jeļenu Bovinu, kura pasaules rangā atrodas 227.vietā.

Pārvarot otro kārtu, Sevastova nopelnījusi 18 WTA vienspēļu ranga punktus.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Sevastova ar rezultātu 6-0, 6-4 pieveica Horvātijas tenisisti Indiri Akiki, kura pasaules rangā ieņem 424.pozīciju.

Vienspēļu turnīrā startēja arī Laura Gulbe, kura ir Latvijas vadošā tenisista Ernesta
Gulbja pusmāsa. Viņa pirmās kārtas mačā ar 1-6, 1-6 pārliecinoši zaudēja rumānietei Kristīnai-Andrea Mitu, kura WTA rangā šobrīd ieņem 205.pozīciju.

Dalībai vienspēļu pamatturnīrā Gulbe bija saņēmusi speciālo ielūgumu jeb "wild card". Par dalību pirmajā kārtā Gulbe tika pie viena WTA vienspēļu ranga punkta, kas 17 gadus vecajai tenisistei ir trešais karjerā. Līdz ar to viņa debitēs pasaules rangā, jo Gulbe punktus tagad nopelnījusi vismaz trijos turnīros.

Kā ziņots, ar "wild card" Gulbe pārī ar ukrainieti Jūliju Bejgelzimeru piedalījās arī dubultspēļu sacensībās, kur pirmās kārtas mačā viņas ar 1-6, 2-6 piekāpās ar pirmo numuru izliktajām Elenai Bogdanai no Rumānijas un Renātei Voračovai no Čehijas.

Par dalību pirmajā kārtā Gulbe tika pie viena WTA dubultspēļu ranga punkta, kas viņai ir pirmais karjerā.

Lai iekļūtu WTA rangā, tenisistēm punkti jānopelna vismaz trijos turnīros vai arī jātiek pie vismaz desmit punktiem vienā turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!