Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova nebija priecīga par rezultātu "US Open" pusfinālā pret Serēnu Viljamsu, jo viņa vairākās situācijās varēja nospēlēt labāk, taču kopumā viņa ir apmierināta ar paveikto šajā turnīrā.

Jau vēstīts, ka Sevastova ASV atklātā tenisa čempionāta pusfinālā ar rezultātu 3-6, 0-6 zaudēja titulētajai amerikānietei Serēnai Viljamsai. Šī bija pirmā reize, kad Sevastova spēlēja "Grand Slam" turnīra finālā.

"Spēles sākumā jutos labi, es spēlēju labi, bet zaudēju serves geimus, kurus nevajadzēja zaudēt, un tas ir sarūgtinoši. Beigās jutos sliktāk, bet viņa bija vadībā un tur neko nevarēju padarīt," pēcspēles preses konferencē teica Sevastova. "Bija smaga spēle, bet man bija iespējas gan pirmajā, gan otrajā setā. Tas, kā noslēdzās pirmais sets, ietekmēja manu sniegumu otrajā. Man pirmajā setā divas reizes vajadzēja nosargāt savu servi, jo man bija geimpukti. Dažās epizodēs viņai paveicās, viņa sajuta savu spēli un izvirzījās vadībā, un tad pret viņu spēlēt bija grūti. Viņa bija koncentrējusies."

Viljamsa šajā mačā kortā darbojās agresīvi un bieži pēc saviem uzbrukumiem devās pie tīkla, lai noslēgtu izspēli.

"Ar servju uzņemšanu es tiku galā veiksmīgi, bet, ja serve lido ar 200 km/h lielu ātrumu, tad neko daudz tur nevar izdarīt," turpināja liepājniece. "Varbūt mani pārsteidza, ka viņa tik daudz devās pie tīkla. Viņa servēja labi, es tās bumbiņas ar grūtībām atsitu, tāpēc viņai vajadzēja iet pie tīkla. Es daudzos geimos biju vadībā, bet kaut kā tas pārsvars izslīdēja. Pēc labā sākuma es sāku spēlēt sliktāk un sliktāk, bet viņa spēlēja tikai labāk."

Ja mačā pret Sloeinu Stīvensu viens no Sevastovas trumpjiem bija saīsinātie sitieni, tad šoreiz viņai tos neizdevās izmantot, jo Viljamsas uzbrukumi bija daudz asāki, tāpēc nācās vairāk atkāpties.

"Kad izspēlēju saīsinātos sitienus, es biju pārāk dziļi laukumā, tāpēc tie neizdevās. Spēle bija ļoti ātra," viņa uzsvēra.

"Tagad gribēšu pāris dienas atpūsties, jo jūtu, ka mans ķermenis ir noguris, dažās vietās sāp. Pozitīvais no "US Open" ir tas, ka varu spēlēt pret pasaules labākajām tenisistēm, es uzvarēju divas WTA ranga TOP 10 spēlētājas. Šis rezultāts ļauj man justies pārliecinātākai," sacīja Sevastova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!