Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien ar grūtībām pārvarēja Čārlstonas WTA turnīra otro kārtu, trīs setu cīņā ar 7-5, 6-7 (5:7), 6-1 pieveicot amerikānieti Karolīni Doulhaidu.

Iekļūstot trešajā kārtā, Sevastova tikusi pie 55 WTA pasaules ranga punktiem, bet nākamajā kārtā viņas pretiniece būs Ešlija Bārtija no Austrālijas (izlikta ar 18. numuru), kas ar 4-6, 6-3, 6-2 uzvarēja Vācijas sportisti Tatjanu Mariju.

Liepājniecei mačs pret ranga otrajā simtā esošo Doulhaidu (142. vieta) izvērtās ļoti smags. Lai pieveiktu rangā krietni zemāk esošo pretinieci, Sevastovai bija nepieciešamas gandrīz divas stundas.

Sevastova pirmajā setā pirmo iespēju lauzt pretinieces servi ieguva tikai 11. geimā, bet ar to pietika, lai uzvarētu setu pēc brīža ar 7-5. Otrajā setā Sevastova lauza pretinieces servi, bija vadībā ar 3-1, bet to nenosargāja. Iespējams, tajā brīdī Sevasovai patraucēja arī potītes savainojums.

Otrā seta uzvarētāju tenisistes noskaidroja "tie break" izspēlē. 13. geima sākumā droši vadībā izvirzījās Doulhaida, bet vairākas uzvarētas izspēles ļāva Sevastovai nonākt vadībā ar 5-4, turklāt viņai divreiz bija jāservē. Lielisko iespēju liepājniece neizmantoja, zaudējot nākamās trīs izspēles un setu ar 6-7 (5:7).

Trešajā setā jau sākumā Sevastova lauza pretinieces serves geimu, tad turpināja rādīt stabilu sniegumu, kas deva uzvaru mačā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!