Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova svētdien cieta zaudējumu Uhaņas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā.

Planētas 19.rakete Sevastova pirmās kārtas cīņā pārliecinoši ar 2-6, 3-6 zaudēja Anastasijai Pavļučenkovai no Krievijas (WTA 28.), kuru nekad līdzšinējos septiņos mačos nav uzvarējusi. Turnīru Latvijas pārstāve noslēdza tikai ar vienu WTA ranga punktu.

Sevastova maču iesāka ar diviem zaudētiem geimiem pēc kārtas, tomēr trešajā atspēlēja breiku. Tiesa, Pavļučenkova vēlreiz Latvijas pārstāves servi lauza ceturtajā geimā, atkal iegūstot pāris punktu pārsvaru. Pirmā seta turpinājumā Sevastovai vairs neizdevās iegūt kaut vienu breikbumbu, kamēr pretiniece spēlēja pārliecinošāk un vēl vienu breiku ieguva astotajā geimā, tādējādi setā triumfējot ar pārliecinošo 6-2.

Otrā seta pirmajā geimā, kas bija ļoti ilgs, Sevastova neizmantoja vienu breikbumbu, bet Pavļučenkova vēlreiz sāncenses servi lauza ceturtajā geimā, tobrīd panākot 3-1. Tiesa, Latvijas pārstāve atspēlējās, bet turpinājums viņai bija neveiksmīgs, jo Krievijas tenisiste vēl vienu breiku ieguva astotajā geimā, bet pēc tam pārliecinoši šo maču arī izservēja, otrajā setā uzvarot ar 6-3.

Sevastova pret Pavļučenkovu iepriekš bija spēlējusi sešas reizes, taču allaž cieta neveiksmi. Pēdējo reizi abas savā starpā spēkiem mērojās aprīlī, kad Pavļučenkova Federāciju kausa pārspēlē uzvarēja ar 6-3, 2-6, 6-4. Tiesa, visā duelī pārākas bija Latvijas tenisistes.

Krieviete otrajā kārtā spēkosies ar sacensību 12.numuru Kiki Bertensu no Nīderlandes (WTA 12.) vai Šveices pārstāvi Belindu Benčiču, kura pasaules rangā atrodama 39.vietā.

Sevastova un Pavļučenkova vēl pavisam nesen spēlēja kopā ASV atklātā čempionāta dubultspēļu turnīrā, kur sasniedza ceturtdaļfinālu. Pavļučenkova nākamajā nedēļā izkritīs uz ranga ceturto desmitu, jo viņa pērn sasniedza Tokijas WTA "Premier" turnīra finālu, bet šonedēļ šajās sacensībās zaudēja jau otrajā kārtā.

Abas vienā pārī cīnīsies arī Uhaņas turnīra dubultspēlēs.

Sevastovai šis ir pirmais turnīrs kopš ASV atklātā čempionāta pusfināla sasniegšanas, liepājniecei aizvadot karjeras veiksmīgākās sacensības.

Viņa Uhaņas turnīrā pirmo reizi spēlēja 2016.gadā, kad tāpat kā pērn zaudēja jau pirmajā kārtā. Tikmēr Pavļučenkova šajā turnīrā iepriekšējos divos gados ir zaudējusi pirmajā kārtā, bet 2014. un 2015.gadā aizkļuva līdz otrajai kārtai.

Krievijas tenisiste šosezon maijā uzvarēja Strasbūras WTA "International" sērijas turnīrā, bet pēc tam nevienās sacensībās nav tikusi tālāk par otro kārtu. Karjeras laikā Pavļučenkova izcīnījusi 12 WTA turnīru uzvarētājas titulus, bet pasaules rangā viņas rekords ir 13.vieta, kas tika sasniegta 2011.gadā. Pērno gadu viņa noslēdza ranga 15.pozīcijā, bet tagad piedzīvojusi lejupslīdi.

Sevastova šosezon ir izcīnījusi 39 uzvaras 59 mačos, kamēr Pavļučenkovai ir 15 panākumi 32 spēlēs.

Uhaņas turnīrā spēlēs ar Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko, kura pirmās kārtas mačā tiksies ar Austrāliju pārstāvošo Darju Gavrilovu.

Ostapenko kortā dosies jau svētdien, kad duetā ar Arinu Sabaļenku no Baltkrievijas aizvadīs dubultspēļu turnīra pirmās kārtas maču, mērojoties spēkiem ar slovēnieti Andreju Klepaču un spānieti Mariju Hosē Martinesu Sančesu.

Jau ziņots, ka Ostapenko piektdien cieta zaudējumu Seulas WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, ar 3-6, 2-6 atzīstot krievietes Jekaterinas Aleksandrovas pārākumu. Ostapenko, kura vēl šonedēļ pasaules rangā ir desmitā, neaizstāvēja pērn izcīnīto Seulas turnīra uzvarētājas titulu un nākamajā nedēļā izkritīs no labāko desmitnieka.

Uhaņā spēlēs visas pasaules ranga pirmā desmita spēlētājas, astoņām visaugstāk esošajām turnīrā iesaistoties no otrās kārtas, kamēr Ostapenko būs izlikta ar desmito numuru.

Pērn Ostapenko Uhaņas turnīrā aizkļuva līdz pusfinālam, līdz ar to viņai tagad nāksies aizstāvēt 350 ranga punktus, bet debijas reizē 2016.gadā zaudēja pirmajā mačā.

Uhaņas tenisa turnīrs norisinās uz cietā seguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!