Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākās tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova otrdien uzvarēja prestižā Romas WTA "Premier" sērijas turnīra savās pirmajās spēlēs. Savukārt Ostapenko otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-2, 7-5 pārspēja ķīnieti Šuai Džanu, iekļūstot astotdaļfinālā.

Sevastova pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-3, 3-0 bija vadībā pret francūzieti Kristīnu Mladenoviču, kura otrajā setā cīņu neturpināja.

Sevastova par otrās kārtas sasniegšanu nopelnījusi 60 WTA ranga punktus. Viņa reitingā atrodama 20.pozīcijā, kamēr Mladenoviča ir desmit vietas zemāk.

Sevastova maču iesāka ar pārliecinošu breiku, vēlreiz pretinieces servi laužot arī devītajā geimā un pieliekot punktu setam 6-3. Otro setu liepājniece iesāka ar trim pārliecinoši uzvarētiem geimiem, pēc kuriem Mladenoviča maču neturpināja.

Sevastova ar Mladenoviču līdz šim bija tikusies vienu reizi, 2010.gadā Strasbūras WTA "International" turnīra astotdaļfinālā izcīnot graujošu uzvaru ar rezultātu 6-1, 6-2.

Otrajā kārtā Sevastova tiksies ar Serbijas tenisisti Aleksandru Kruniču, kura pasaules rangā atrodas 46.vietā. Zīmīgi, ka pamatturnīram viņa kvalificējās kā laimīgā zaudētāja, jo pirms tam nespēja pārvarēt kvalifikāciju. Pamatsacensību pirmajā mačā serbiete ar 2-6, 6-0, 6-3 pārspēja Itālijas veterāni Robertu Vinči.

Tikmēr Ostapenko par astotdaļfināla sasniegšanu nopelnījusi 105 WTA vienspēļu ranga punktus.

Ostapenko maču iesāka ar divām pārliecinoši lauztām pretinieces servēm, kas ceturtajā geimā ļāva panākt jau 4-0. Sestajā geimā Ostapenko pirmo reizi mačā zaudēja savu servi, taču turpinājumā revanšējās un astotajā geimā noslēdza setu, uzvarēdama ar 6-2.

Tāpat ar nobreikotu pretinieces servi Ostapenko iesāka otro setu. Turpinājumā uzvarēja servētājas līdz astotajā geimā Ķīnas tenisiste nobreikoja Ostapenko un panāca neizšķirtu 4-4. Tiesa, seta galotnē pāraka atkal bija Ostapenko, kura 11.geimā nobreikoja pretinieci un nākamajā ieguva tiesības servēt par uzvaru setā, gūstot virsroku ar 7-5.

Pasaules sestā rakete Ostapenko turnīrā izlikta ar piekto numuru un pirmā kārta viņai bija brīva. Tikmēr viņas pretiniece, kura pasaules rangā atrodama 27.vietā, pirmās kārtas cīņā pirmdien ar 6-3, 7-6 (7:2) uzvarēja rumānieti Mihaelu Buzarnesku, kura ir planētas 33.rakete.

Ostapenko ar Džanu līdz šim savā starpā nebija spēkojušās.

Ostapenko astotdaļfinālā tiksies ar Lielbritānijas pirmo raketi Johannu Kontu vai Taivānas tenisisti Suveju Sje.

Ostapenko piedalās arī šī turnīra dubultspēļu sacensībās, kur pirmdien ar pārinieci Soranu Kirstju no Rumānijas pirmajā kārtā ar 7-6 (7:4), 6-3 uzvarēja Latvijas otro raketi Sevastovu un ukrainieti Magdalēnu Ribārikovu.

Turnīrs Romā notiek uz māla seguma un ar pirmo numuru tajā izlikta planētas pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas. Pēc tam notiks divi turnīri Nirnbergā un Strasbūrā, kam sekos Francijas atklātais čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!