Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA
Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien Kremļa kausa jeb Maskavas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā atspēlējās pēc zaudēta pirmā seta pret slovākieti Magdalēnu Ribārikovu un izcīnīja uzvaru.

Latvijas tenisiste jau pirmajā setā tika nobreikota, bet pēc tam mačs ritēja līdzīgi. Rezultātam esot 4-2 Ribārikovas labā, Sevastova septītajā geimā vēlreiz zaudēja savu servi un nokļuva kritiskā situācijā jeb viena zaudēta geima attālumā no neveiksmes setā.

Sevastova prata atspēlēt divus geimus, vienreiz salaužot slovākietes servi un panākot 4-5. Latvijas sportiste bija ļoti tuvu, lai izlīdzinātu spēles rezultātu, turklāt viņai izdevās atspēlēt divas setbumbas, taču Ribārikova ar trešo piegājienu uzvarēja desmitajā geimā un reizē arī visā setā.

Otrā seta sākums nebija cerīgs Sevastovai, jo Ribārikova ieguva pārsvaru ar 3-1. Latvijas tenisiste gan turpināja cīnīties un trīs uzvarēti geimi pēc kārtas ļāva nonākt vadībā ar 4-3. Slovākijas tenisiste gan izlīdzināja rezultātu, bet Sevastova uzvarēja devītajā geimā.

Ranga 11.vietas īpašniece bija viena geima attālumā no atspēlēšanās, taču Ribārikova atkal izlīdzināja un rezultāts kļuva 5-5. Sevastova uzvarēja nākamo geimu, bet nākamajā, kad servēja slovākiete, Sevastova vairākas reizes teicami aizsargājās un izglābās sarežģītās epizodēs, nobreikojot pretinieci un izcīnot uzvaru otrajā setā.

Noslēdzošo setu Sevastova atkal iesāka nepārliecinoši, jo vadībā ar 3-1 izvirzījās Ribārikova. Latvijas tenisiste gan saglabāja vēsu prātu un uzvarēja nākamajos piecos geimos pēc kārtas, tostarp divreiz nobreikojot pretinieci. Līdz ar to Sevastova guva uzvaru trešajā setā ar 6-3.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 55 WTA ranga punktus.

Latvijas sportiste otrajā kārtā tiksies ar Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu (WTA 48.) vai rumānieti Irinu Kamelju Begu (WTA 53.).

Sevastova WTA rangā ieņem rekordaugsto 11. pozīciju, bet Ribārikova ir planētas 39. rakete. Latvijas sportiste šajās sacensības ir izlikta ar piekto numuru.

Ribārikova un Sevastova līdz šim aizvadījušas vienu savstarpējo spēli, tiekoties 2012.gada ASV atklātā čempionāta kvalifikācijas trešajā kārtā, kad Sevastova ar 7-6 (8:6) 5-7 2-6 atzina savas pretinieces pārākumu.

Ribārikova ir Slovākijas otrā rakete un abas tenisistes februārī, iespējams, tiksies arī Federāciju kausa Pasaules grupas duelī, kas norisināsies Rīgā.

Slovākijas tenisiste kopš augusta beigām četros turnīros pēc kārtas apstājusies pēc pirmās cīņas. Uzvaras garšu viņa nav izjutusi vairāk nekā divus mēnešus, astoņos mačos ciešot septiņus zaudējumus un vienu reizi nākamajā kārtā iekļūstot pēc pretinieces traumas.

Šosezon labāko rezultātu viņa sasniedza jūnijā, kad aizkļuva līdz Birmingemas WTA "Premier" turnīra finālam. Karjeras laikā viņa izcīnījusi četrus WTA titulus, tiesa, pēdējo reizi tas notika pirms pieciem gadiem.

Sevastova šosezon izcīnījusi 39 uzvaras un piedzīvojusi 19 zaudējumus, kamēr Ribārikovas bilance ir negatīva - 17 uzvaras un 20 zaudējumi.

Sevastovas labākais sasniegums šajā turnīrā līdz šim ir bijusi ceturtdaļfināla sasniegšana 2015.gadā, bet nākamajos divos gados viņa sacensības Maskavā noslēdza jau pirmajā spēlē. Arī Ribārikovai šis turnīrs nav bijis pārāk veiksmīgs, jo līdz šim divas reizes nācies apstāties otrajā kārtā, bet vienu reizi - pirmajā kārtā.

Šī mača uzvarētāja otrajā kārtā tiksies ar Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu (WTA 48.) vai rumānieti Irinu Kamelju Begu (WTA 53.).

Iepriekšējā turnīrā Sevastova mēneša sākumā aizkļuva līdz prestižā Pekinas WTA "Premier" turnīra finālam, kurā atzina planētas otrās raketes, dānietes Karolīnas Vozņackas pārākumu. Fināla sasniegšana viņai ļāva WTA rangā pakāpties uz 12.pozīciju un no Aļonas Ostapenko atgūt Latvijas pirmās raketes godu.

Latvijas tenisiste šosezon izcīnījusi 3060 punktus, kas sezonas griezumā viņai dod 12.vietu. Sezonas noslēguma turnīrā piedalīsies šogad astoņas labākās tenisistes, tomēr dažas no planētas vadošajām sportistēm pēdējā laikā cīnās ar traumām, līdz ar to Sevastova vēl nav zaudējusi cerību spēlēt "WTA Finals".

Kremļa kauss Maskavā notiek iekštelpu kortos uz cietā seguma. Turnīrā ar pirmo numuru ir izlikta planētas pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!