Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pirmdien publicētajā pasaules rangā Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko saglabājusi piekto vietu, bet Anasatasija Sevastova pakāpusies par vienu vietu un ierindojas 15. pozīcijā.

Aizvadītajā nedēļā Ostapenko turnīros nepiedalījās, bet Sevastova sāka māla seguma sezonas daļu Čārlstonas turnīrā, kur sasniedza pusfinālu. Nopelnītie 185 WTA rangā punkti ļāva rangā pakāpties no 16. uz 15. vietu, kas ir viņas atkārtots rekords.

No Latvijas tenisistēm WTA rangā Diāna Marcinkeviča ieņem 273. vietu, Daniela Vīsmane atrodas 793. vietā, bet Alise Černecka un Irina Ļapustina ieņem 1032. un 1068. vietu.

WTA ranga līderpozīcijā joprojām ir Simona Halepa, kurai seko Karolīna Vozņacki un Garvīne Mugurusa. Aiz TOP 3 ir Jeļina Svitoļina un Ostapenko, bet labāko desmitniekā atrodamas arī Karolīna Plīškova, Karolīna Garsija, Venusa Viljamsa, Sloeina Stīvensa un Petra Kvitova.

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pēc vienas pozīcijas krituma ir 193. vietā, bet Mārtiņš Podžus zaudējis 27 vietas un ieņem 592. pozīciju.

Ārpus pirmā tūkstoša Miķelis Lībietis, kurš ārstē savainojumu, ieņem 1187. vietu, Artūrs Lazdiņš atrodams 1366. vietā, Roberts Grīnvalds un Krišjānis Stabiņš ieņem dalītu 1591. vietu, bet Mārtiņš Rocēns atrodas 1844. vietā.

ATP rangā līderis ir Rafaels Nadals, kuram seko Rodžers Federers un Marins Čiličs. Ceturtajā vietā ir Aleksandrs Zverevs, piektais ir Grigors Dmitrovs, sestais – Huans Martins del Potro, bet labāko desmitnieku noslēdz Dominiks Tīms, Kevins Andersons, Džons Isners un Davids Gofēns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!