Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien Dubaijas WTA "Premier" sērijas turnīra pusfinālā ar rezultātu 3-6, 4-6 piekāpās ar desmito numuru izliktajai dānietei Karolīnai Vozņacki.

Mača pirmajos septiņos geimos tenisistes pārliecinoši darbojās pie savām servēm, bet tad astotajā geimā Vozņacki panāca breikpunktu. Sevastovai to neizdevās atspēlēt, jo viņas sitiens netrāpīja laukumā. Pēc tam dāniete pārliecinoši servēja un garantēja uzvaru pirmajā setā – 6-3.

Otrā seta ievadā atkal tenisistes demonstrēja garas izspēles, taču savas serves nosargāja. Pēc diviem geimiem mača norisi uz brīdi ietekmēja lietus, taču drīz cīņa turpinājās. Taču pēc šīs pauzes Vozņacki izdevās lauzt Sevastovas servi, tomēr Sevastova uzreiz pēc tam nākamajā geimā panāca trīs breikbumbas. Šī iespēja palika neizmantota, jo dāniete bija pārāka nākamajās piecās izspēlēs pēc kārtas.

Arī nākamajā Vozņacki serves geimā Sevastova tika pie divkāršās breikbumbas, un šoreiz iespēju izlīdzināt mača rezultātu latviete izmantoja, panākot seta rezultātu 4-4. Tiesa, uzreiz pēc tam dāniete ieguva trīs iespējas lauzt Sevastovas servi un viņa realizēja trešo iespēju. Mača noslēgumā Sevastova darīja visu, ko spēja, lai "aizķertos" šajā spēlē, tomēr šoreiz ar to nepietika.

Šī abām tenisistēm bija ceturtā savstarpējā tikšanās reize, un Sevastovai Vozņacki līdz šim nav izdevies uzvarēt. Vozņacki pasaules rangā ierindojas 15.vietā, kamēr Sevastova ir 35.pozīcijā.

Sevastova Dubaijas turnīrā nopelnīja 350 WTA ranga punktus, kas ļaus nākamajā rangā sasniegt jaunu karjeras rekordu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!