Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) ranga sarakstā pakāpusies uz 16. vietu, kas ir viņas karjeras rekords. Savukārt Ernests Gulbis Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā pakāpās par 41 pozīciju.

Sevastova aizvadītajā nedēļā iekļuva ceturtdaļfinālā Zviedrijā notiekošajā Bostades WTA turnīrā, un nopelnītie ranga punkti ļāva viņai pakāpties uz rekordaugsto 16. vietu. Iepriekšējās nedēļas viņa ierindojās 17. pozīcijā, kas līdz šim bija karjeras labākā pozīcija rangā.

Latvijas tenisa pirmā rakete joprojām ir Jeļena Ostapenko, kura saglabājusi 12. vietu. Arī pagājušajā nedēļā viņa turnīros nepiedalījās, bet nākamnedēļ paredzēts, ka abas Latvijas tenisistes startēs Toronto "Premier" sērijas turnīrā.

No citām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ieņem 339. vietu, bet Daniela Vismane atrodama 1270. pozīcijā.

Savukārt Gulbis ATP rangā pēc 41 pozīcijas kāpuma ieņem 272. vietu, turpinot kāpumu uz augšu. Viņš aizvadītajā nedēļa iekļuva ceturtdaļfinālā Gštādes ATP sērijas turnīrā. Latvijas tenisa otrā rakete joprojām ir Miķelis Lībietis, kurš ieņem 539. vietu, bet vēl pirmajā tūkstotī atrodams 719. vietā esošais Mārtiņš Podžus.

ATP rangā no latviešiem atrodami arī Krišjānis Stabiņš (1383. vieta), Rūdolfs Mednis (1591.), Artūrs Lazdiņš (1654.), Rihards Emuliņš (1676.), Jānis Podžus (1867.).

WTA ranga līderpozīcijā atrodas Karolīna Plīškova, kurai seko Simona Halepa un Angelika Kerbere, bet ceturtā ir Garvīne Mugurusa. Nākamajās pozīcijās ierindojas Jeļina Svitoļina un Karolīna Vozņacki un Johanna Konta, bet labāko desmitnieku noslēdz Svetlana Kuzņecova, Venusa Viljamsa un Agņeška Radvaņska.

ATP rangā līderpozīcijā joprojām atrodas Endijs Marejs, otrais ir Rafaels Nadals, bet labāko trijnieku noslēdz Rodžers Federers. Uz ceturto vietu pakāpās Stens Vavrinka, kurš apsteidza Novāku Džokoviču, nākamās vietas ieņem Marins Čiličs un Dominiks Tīms, bet labāko desmitniekā ielauzās Aleksandrs Zverevs, kurš aiz sevis atstāja Kei Nišikori un Milošu Raoniču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!