Foto: LETA

Latvijas labākās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko, sagaidot Francijas atklātā čempionāta sākumu, piedzīvojušas nelielus kritumus pasaules rangā.

Sevastova pirms divām nedēļām pirmo reizi karjerā iekļuva starp pasaules 20 labākajām ranga tenisistēm, pakāpjoties uz 18. vietu, bet tagad viņa atkritusi par vienu pozīciju un ir deviņpadsmitā. Sevastovu apsteigusi Nīderlandes tenisiste Kiki Bertensa, kura sestdien otro gadu pēc kārtas triumfēja Nirnbergas WTA "International" sērijas turnīrā.

Latvijas dāmu tenisa visu laiku augstākā vieta ir Larisas Neilandes 1988. gadā sasniegtā 13. pozīcija. Sevastova šosezon lēnām, bet nepārprotami veic kāpumu pasaules rangā. Gadu viņa uzsāka 34. pozīcijā, februārī pēc Dubaijas turnīra pirmoreiz iekļuva starp 25 labākajām, bet tagad tikusi arī divdesmitniekā. Tiesa, katrs nākamais kāpiens rangā Sevastovai būs grūts, jo no Bertensas viņu tagad šķir 230 punkti, bet 17. pozīcija ir 475 WTA ranga punktu attālumā.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Ostapenko jaunākajā pasaules rangā zaudējusi divas vietas un tagad ir 47. pozīcijā.

Savukārt rangā, kurā tiek skaitīti tikai šī gada punkti, Sevastova un Ostapenko ir attiecīgi 14. un 25. pozīcijā.

Kā zināms, Sevastova un Ostapenko līdz šim ļoti sekmīgi aizvadījušas māla sezonu, bet pielikt šim sezonas nogrieznim skaistu punktu viņas varēs "French Open" turnīrā. Tajā Ostapenko jau svētdien pirmajā kārtā spēkosies ar pēdējā laikā ļoti neveiksmīgi spēlējošo ASV tenisisti Luisu Čiriko, kura rangā ir vien 128. pozīcijā, bet Sevastovai pretim stāsies ranga 71. pozīcijā esošā vāciete Annika Beka.

No pārējām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkēviča rangā zaudējusi trīs vietas un tagad ieņem 322. pozīciju, kamēr Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe ir 1150. vietā, bet 16 gadus vecā Daniela Vismane ar trim nopelnītiem punktiem pašlaik ieņem 1252. pozīciju.

Pasaules ranga līderes godā joprojām atrodas vāciete Angelika Kerbere, bet viņai seko mātes cerības esošā pieredzējušā amerikāniete Serēna Viljamsa, kura nav spēlējusi kopš uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā, turklāt šosezon vairs kortā nedosies.

Tikmēr trešo vietu pasaules rangā saglabājusi čehiete Karolīna Plīškova, kamēr ceturtā ir Simona Halepa no Rumānijas. Piektajā pozīcijā atrodama spāniete Garvinje Mugurusa, sestā ir šogad lielisku sniegumu rādošā ukrainiete Jeļina Svitoliņa, bet viņai seko Dominika Cibulkova no Slovākijas un britu sportiste Džoanna Konta.

Devītajā pozīcijā ir pieredzējusī krieviete Svetlana Kuzņecova, bet desmitnieku noslēdz Agņeška Radvaņska no Polijas.

Šonedēļ notika divi WTA turnīri, Bertensai triumfējot Nirnbergā, bet Strasbūras WTA "International" sērijas sacensībās labākā bija titulētā austrāliete Samanta Stosura, kura tagad rangā pakāpusies par divām pozīcijām uz 22. vietu.

Tikmēr WTA dubultspēļu rangā Ostapenko saglabājusi 34. pozīciju, kas par vienu vietu atpaliek no viņas karjeras rekorda, Sevastova atkāpusies par vienu pozīciju uz 153. vietu, kamēr Marcinkēviča noslīdējusi divas vietas zemāk uz 193. pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!