Foto: AP/Scanpix
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien piedzīvoja neveiksmes Slovākijā notiekošā Trnavas ITF 100 000 sērijas turnīra finālos gan vienspēlēs, gan arī dubultspēlēs.

Sevastova, kura vienspēļu turnīrā bija izlikta ar trešo numuru, titula mačā ar 6-7 (4:7), 7-5, 0-6 zaudēja planētas 124. raketei čehietei Kateržinai Siniakovai.

Sevastova šonedēļ WTA rangā ieņem 86. vietu, bet fināla sasniegšanu viņa nopelnīja 85 WTA vienspēļu ranga punktus.

Kā zināms, pirmajā kārtā Sevastova ar rezultātu 6-2, 6-4 pārspēja slovākieti Terēzu Mihalikovu, kura piedalījās ar "wild card" jeb īpašo ielūgumu un pasaules rangā ierindojas vien 545.pozīcijā, otrās kārtas mačā ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-1 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo rumānieti Nikoletu Katalinu Daskalu, kura WTA rangā atrodama 400. pozīcijā, ceturtdaļfinālā Sevastova ar rezultātu 6-0, 6-3 apspēlēja WTA ranga 195. vietā esošo japānieti Misu Eguči, bet pusfinālā ar 6-1, 6-3 pārliecinoši uzvarēja arī pasaules ranga 304. vietas īpašnieci mājinieci Rebeku Šramkovu, kura spēlēja ar "wild card".

Latvijas tenisiste duetā ar krievieti Jevgēņiju Rodinu finālu sasniedza arī dubultspēlēs, kur pāris stundu vēlāk ar 1-6, 6-7 (4:7) zaudēja krievietei Annai Kaļinskajai un jau minētajai Mihalikovai.

Latvijas un Krievijas duets dubultspēlēs bija izlikts ar trešo numuru un otrdien pirmajā kārtā ar 6-4, 6-1 pārliecinoši pieveica ukrainieti Jūliju Bejgelzimeri un Eguči, ceturtdaļfinālā ar 4-6, 6-2, 10:7 pieveica čehietes Sabinu Mahalovu un Dianu Sumovu, bet pusfinālā ar rezultātu 2-6, 6-3, 10:7 pārspēja krievieti Annu Bļinkovu un Šramkovu.

Sevastova par turnīra fināla sasniegšanu nopelnīja arī 85 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Jau ziņots, ka nākamajā nedēļā Sevastova piedalīsies Vācijā notiekošajā Nirnbergas WTA "International" sērijas turnīrā, pirmajā mačā tiekoties ar mājinieci Jūliju Gērgesu, kura ir pasaules 62. rakete.

Abas tenisistes savā starpā spēkojušās četras reizes un trijās triumfējusi Gērgesa. Tiesa, visas tikšanās reizes notiks pirms Sevastovas aiziešanas no tenisa 2013. gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!