Foto: twitter.com/MallorcaOpen

Latvijas tenisistes Anastasijas Sevastovas pozīcija Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pirmdien publicētajā rangā pēc triumfa Maljorkas WTA sērijas turnīrā nav mainījusies, un viņa saglabājusi 19. pozīciju.

Lai arī Sevastova svētdien Maljorkā izcīnīja savu otro WTA vienspēļu titulu un nopelnīja 280 WTA ranga punktus, tomēr tas viņai neļāva uzlabot vietu pasaules rangā. Savukārt, vērtējot tikai šīs sezonas sniegumu, Latvijas tenisiste pakāpusies uz 13. pozīciju.

Vienas pozīcijas kritumu piedzīvojusi cita Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko, kura aizvadītajā nedēļā vēl spēles uz zālāja seguma neaizvadīja. Viņa šobrīd WTA rangā ierindojas 14. pozīcijā, bet sezonas reitingā Ostapenko ieņem ceturto pozīciju. Sezonas vērtējumā astoņas labākās tenisistes kvalificēsies sezonas noslēguma turnīram Singapūrā.

Ostapenko pirmdien ap plkst. 18:00 aizvadīs Īstbornas WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas spēli, tiekoties ar Karlu Suaresu Navarro no Spānijas.

Vēl no Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ieņem 323. vietu, Laura Gulbe atrodas 1127. pozīcijā, bet Daniela Vismane ieņem 1218. pozīciju.

Savukārt Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā no latviešiem labākais ir Miķelis Lībietis, kurš ieņem 476. vietu, bet Ernests Gulbis saglabājis 576. pozīciju. Vēl pirmajā tūkstotī ir Mārtiņš Podžus (792.) un Krišjānis Stabiņš (921.), bet ārpus tā ierindojas Rūdolfs Mednis (1571.), Rihards Emuliņš (1648.), Jānis Podžus (1842.) un Artūrs Lazdiņš (2072.)

ATP rangā līderpozīcijā ir Endijs Marejs, aiz kura ierindojas Rafaels Nadals, Stens Vavrinka, Novāks Džokovičs un Rodžers Federers. Arī WTA rangā izmaiņas vadošajā pieciniekā nav notikušas – līdere ir Angelika Kerbere, kurai seko Simona Halepa, Karolīna Plīškova, Serēna Viljamsa un Jeļina Svitoļina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!