Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas pirmās raketes Anastasijas Sevastovas uzvaru ASV atklātā čempionāta otrās kārtas mačā pār spāņu zvaigzni Garvinji Mugurusu Sieviešu tenisa asociācija (WTA) nodēvējusi par vienu no lielākajām sensācijām šajā gadā.

Sevastova, kura profesionālajā tenisā atgriezās tikai pērn, otrās kārtas mačā spānieti pieveica ar 7-5, 6-4, tikdama pie savas lielākās uzvaras karjerā. ASV atklātā čempionāta turpinājumā Latvijas tenisiste sasniedza ceturtdaļfinālu, kādā no "Grand Slam" turnīriem tik tālu tiekot pirmo reizi.

Otrās kārtas mača pirmais sets starp Sevastovu un Mugurusu bija ļoti spraigs, bet tajā ar 7-5 tomēr triumfēja Latvijas pārstāve. Savukārt otrajā setā viņa izvirzījās vadībā ar 5-1, taču pretiniece spēja atgūties un gūt trīs punktus pēc kārtas. Sevastova gan neapjuka un spēja uzvarēt vēl vienu geimu, tiekot pie tik svarīgā panākuma arī visā mačā.

"Vienkārši pārstāju domāt. Rezultātam kļūstot 5-2 un 5-3, es domāju pārāk daudz. Savukārt pie 5-4 sev iestāstīju, ka man ir vēl viena iespēja. Pretiniece servēja, taču šajā mačā jau vairākas reizes biju viņu nobreikojusi, tāpēc centos vēl vienu reizi. Taču, ja arī tas nebūtu izdevies, rezultāts kļūtu tikai 5-5 un man joprojām būtu iespējas," toreiz pēc mača teica Sevastova.

Sevastova šo gadu uzsāka vien ranga 110. vietā, kamēr Mugurusa šovasar triumfēja Francijas atklātajā čempionātā un ASV atklātā čempionāta laikā bija planētas trešā rakete.

Latvijas tenisiste pēc uzvaras pār Mugurusu pieveica arī ukrainieti Katerinu Bondarenko un ar 14. numuru izlikto Džoannu Kontu no Liebritānijas, kamēr ceturtdaļfinālā viņa, traumas nomocīta, piekāpās bijušajai pasaules ranga līderei Karolīnai Vozņacki no Dānijas.

Uzreiz pēc ASV atklātā čempionāta Sevastova WTA rangā pakāpās uz rekordaugsto 32. vietu, bet vēl pēc neilga laika sasniedza vēl vienu rekordu un pakāpās jau uz 30. pozīciju, kas vēl joprojām nav pārspēta.

Sevastova šo sezonu noslēdza oktobrī, piedzīvojot piecus zaudējumus pēc kārtas. Pašlaik viņa atrodas pasaules ranga 34. vietā, bet šogad Latvijas tenisiste 63 mačos izcīnīja 36 uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!