Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Austriešu tenisists Dominiks Tīms svētdien triumfēja Sanktpēterburgas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā un nepieļāva latvieša Ernesta Gulbja rekorda krišanu.

Pasaules ranga astotās vietas īpašnieks Tīms turnīra finālā ar 6-3, 6-1 vien 68 minūšu laikā pieveica slovāku Martinu Kližanu, kurš ir planētas 65.numurs.

Līdz ar to Kližanam nav izdevies izcīnīt uzvaru arī savas karjeras septītajā ATP finālā. Tādējādi savu rekordu saglabājis arī Gulbis, kurš līdz šim uzvarējis visos sešos savos ATP finālos.

Tikmēr Tīms izcīnījis savā karjerā jau 11.ATP trofeju. Zīmīgi, ka austrietis ar Gulbi ilgu laiku bijuši treniņpartneri.

Tāpat Tīms šosezon Pasaules tūrē izcīnījis jau 48 uzvaras, kas ir labākais rādītājs, bet kopumā viņš šosezon guvis trīs trofejas.

Savukārt Mecas "ATP World Tour 250" sacensībās svētdien uzvaru guva Francijas veterāns Žils Simons. 33 gadus vecais tenisists, kurš pasaules rangā pašlaik atrodas 39.vietā, finālā ar 7-6(7:2), 6-1 uzvarēja kvalifikāciju pārvarējušo vācieti Matiasu Bahingeru (ATP 166.).

Simons šajā turnīrā iepriekš bija uzvarējis arī 2010. un 2013.gadā, bet šis panākums viņam pirmdien ļaus atgriezties pasaules ranga pirmajā trīsdesmitniekā.

Francijas tenisists šosezon ir guvis divus titulus - kas tāds viņam iepriekšējo reizi bija izdevies 2011.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!