Foto: stock.xchng
Latvijas tenisists Krišjānis Stabiņš pirmdien spēja pārvarēt Viļņā notiekošā "Future" sērijas turnīra vienspēļu pamatsacensību pirmo kārtu, kas viņam garantēs atgriešanos ATP rangā.

Stabiņš, kurš pašlaik neatrodas ne ATP vienspēļu, ne dubultspēļu rangā, pamatsacensību pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-3, 6-2 pieveica baltkrievu Aleksandru Bulicki, kurš pārvarēja kvalifikāciju, bet ATP rangā šobrīd ieņem 1293.vietu.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Latvijas tenisists nopelnījis vienu ATP vienspēļu ranga punktu, līdz ar to Stabiņš pēc četru gadu pārtraukuma atgriezīsies pasaules ranga tabulā.

Vienspēļu sacensības 23 gadus vecais Stabiņš sāka no kvalifikācijas. Pirmajā kārtā latvietis ar 6-1, 6-1 pārliecinoši uzvarēja lietuvieti Martīnu Zakaiti, pēc tam ar 7-5, 4-6, 6-3 apspēlēja citu mājinieku Augustu Radzukīnu, bet izšķirošajā, trešajā, cīņā ar 6-4, 6-3 pieveica Marku Flinu no Zimbabves un kvalificējās pamatsacensībām.

Vienspēļu pamatturnīrā spēlēs arī Miķelis Lībietis, kurš dalībai sacensībās saņēmis speciālo ielūgumu jeb "wild card". ATP rangā Lībietis neatrodas, bet pirmajā kārtā viņa pretinieks būs Itālijas tenisists Frančesko Vilardo, kurš pasaules rangā pašlaik ieņem 836.vietu.

Tāpat Lībietis pārī ar lietuvieti Lukasu Mugeviču startēs arī dubultspēļu sacensībās.

Viļņas turnīra vienspēļu kvalifikācijā piedalījās vēl divi Latvijas tenisisti Māris Šipkovs un Reinis Bucens, kuri piedzīvoja zaudējumu jau pirmās kārtas cīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!