Foto: AFP/Scanpix

Pasaules vadošie tenisisti, kas šonedēļ piedalās sezonas otrajā "Grand Slam" turnīrā, Francijas atklātajā čempionātā, ir skarbi kritizējuši turnīra rīkotājus par spēlēšanu lietū.

"Es esmu tik pārsteigta un nikna par to, ka mums lika spēlēt lietū," izdevums "USA Today" citē ar otro numuru izsēto polieti Agnešku Radvaņskua, kura astotdaļfinālā piekāpās ranga 102. pozīcijā esošajai Cvetanai Pironkovai. "Šis tomēr nav "Masters 10 000", šis ir "Grand Slam". Kā var likt tenisistiem spēlēt lietus laikā? Es nevaru spēlēt šādos apstākļos! Bumba jau pēc pāris sitieniem kļuva ļoti smaga, turklāt korts ir slidens. No spēles uz spēli kļūst sliktāk un sliktāk."

"Es kortā nejutos droši," pēc savas astotdaļfināla spēles izteicās ar sesto numuru izsētā Simona Halepa, kura zaudēja Samantai Stosūrai. "Man trūkst vārdu, lai komentētu laukuma apstākļus. Es uzskatu, ka nebija iespējams spēlēt. Aizvadīt tenisa spēles lietus laikā, manuprāt, ir par daudz… Izskatās, ka nevienam nerūp sportisti."

Pēc Halepas un Stosūras mača šajā kortā bija jānotiek Ernesta Gulbja un Dāvida Gofina spēlei. Tenisisti izgāja kortā, nospēlēja 23 minūtes un atteicās turpināt maču, neskatoties uz rīkotāju pieprasījumu.

Pasaules ranga līdera Novāka Džokoviča un Roberto Bautistas Aguta spēli vairākkārt pārtrauca, pēc pirmā seta pat uz divām stundām, un tenisisti spēlēja dubļos. Zaudējis pirmo setu ar 3-6, otrajā Džokovičs uzvarēja ar 6-4, un trešajā bija vadībā ar 4-1, kad spēle tika pārtraukta un beigās apturēta.

"USA Today" norāda uz interesantu sakritību "French Open" biļešu politikā - lai biļete maksātu pilnu cenu, skatītājiem ir jāgarantē vismaz divas stundas ilga spēle. "Džokoviča un Agutas mačs līdz atcelšanai ilga divas stundas un vienu minūti." raksta "USA Today".

"Varbūt organizatori satraucas par to, ka turnīrs rit, dienas paiet, bet spēles nenotiek," saka Halepa. "Taču tā nav mūsu vaina. Tā nav arī rīkotāju vaina. Tomēr viņu lēmumi, manuprāt, nav tie pareizākie."

Pirmdien pirmo reizi pēdējo 16 gadu laikā lietus dēļ tika pilnībā atceltas visas spēles Francijas atklātajā tenisa turnīrā. Otrdien spēcīgi lija visu rītu un mitējās tikai pēcpusdienā.

Spēļu apturēšana tāpat nozīmē, ka vadošajām sportistēm nākamo kārtu mači būs jāaizvada ik pēc dienas, bez atpūtas, lai iekļautos turnīra grafikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!