Foto: F64
Latvijas tenisists Mārtiņš Podžus svētdien izcīnīja otro uzvaru Ķīnas pilsētā Šanhajā notiekošā "Challenger" sērijas turnīra kvalifikācijā, sasniedzot izšķirošo - trešo - kārtu.

ATP ranga 687.vietā esošais tenisists otrās kārtas cīņā ar 6-1, 7-5 droši uzvarēja itāli Lorenco Fridžerio, kurš kvalifikācijā izlikts ar trešo numuru un pasaules rangā atrodams 415.vietā.

Nākamajā kārtā Podžus spēkosies ar japāni Jūju Kibi, kurš rangā atrodas 483.vietā, bet turnīrā ir izlikts ar septīto numuru. Kibi pirmajā kvalifikācijas kārtā bija brīvs no spēles, bet otrajā kārtā ar 6-2, 6-4 uzvarēja Miliānu Nīstenu no Nīderlandes, kurš rangā ir 892.vietā.

Lai iekļūtu pamatturnīrā un tiktu pie pasaules ranga punktiem, kvalifikācijā nepieciešams pārvarēt trīs kārtas. Jau vēstīts, ka pirmajā kārtā Podžus ar 7-5, 6-0 pārspēja mājinieku Dženu Veicjanu, kurš rangā atrodams vien 2042. pozīcijā.

Ziņots, ka Podžus pirmoreiz šogad "Challenger" turnīros piedalījās pirms nedēļas, kad citā Ķīnas pilsētā Džandzjaganā nepārvarēja kvalifikācijas otro kārtu. Pirms tam Podžus šosezon bija spēlējis tikai līmeni zemākajos "Futures" sērijas turnīros, bet pērn "Challenger" sacensībās, viņš piedalījās divas reizes, taču nespēja pārvarēt kvalifikāciju, trijos mačos tiekot pie vienas uzvaras.

Karjerā kopā "Challenger" kvalifikācijās Podžus piedalās 11. reizi un līdz šim pamatturnīrā spējis iekļūt tikai vienreiz. Savukārt vēlāk svētdien ASV pilsētā Kerī notiekošā "Challenger" turnīra kvalifikāciju sāks Latvijas vīru trešā rakete Miķelis Lībietis, kurš rangā ir 714.vietā. Lībietis kvalifikācijā ir izlikts ar sesto numuru, tāpēc pirmā kārta viņam bija brīva, bet otrajā viņš tiksies ar mājinieku Džuliānu Zlobinski, kurš rangā ir 1780.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!