Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules vadošie tenisisti pauduši sašutumu par 2016. gada sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra, "Australian Open", junioru čempiona Olivera Andersona iesaistīšanos spēļu iznākuma sarunāšanā.

Aizvadītajā nedēļā Viktorijas štata policija 18 gadus veco Andersonu apsūdzēja nelikumīgās darbībās ar mērķi ietekmēt derību iznākumu, ziņo vietējie mediji. Izmeklētāju un bukmeikeru uzmanību sportistam pievērsa viņa spēle Traralgonas ATP tenisa turnīrā pagājušā gada oktobrī.

"Jebkurā sporta veida ir ļoti nepatīkami, ja parādās ziņas par šādu rīcību," aģentūra AFP citē vīriešu tenisa pirmo raketi Endiju Mareju. "Taču es saskatu pozitīvo pusi šajā notikumā, ka šādi cilvēki tiek notverti un sodīti. Ja šādas darbības turpinātos un nekas nenotiktu, tas noteikt nāktu par sliktu sporta nākotnei. Par to ir jāpiemēro visnopietnākais sods, lai arī kurš būtu iesaistīts."

"Ļoti nepatīkami to dzirdēt, īpaši tāpēc, ka tas ir jauns tenisists un junioru "Grand Slam" uzvarētājs," komentējot ziņas par Anderona aizturēšanu, izteicies pagājušā gada "Australian Open" čempions Novāks Džokovičs. "Nesaprotu, kāpēc viņam tā bija jādara."

Izmeklēšana atklāja, ka Olivers Andersons apzināti zaudēja pirmo setu savam tautietim Harisonam Lombem Traralgonas ATP tenisa turnīra pirmajā kārtā. Nākamajos divos Austrālijas "Open" junioru čempions pārliecinoši uzvarēja un iekļuva nākamajā kārtā, kuru nepārvarēja.

Kā ziņojām, 2016. gada sākumā nāca gaismā skandaloza informācija par totalizatoru skandālu pasaules tenisā, kurā iesaistīti arī vadošie spēlētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!