Foto: F64

Latvijas Nacionālā sporta padome (Padome) trešdien atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoto priekšlikumu par naudas balvas piešķiršanu Jeļenai Ostapenko par izciliem sasniegumiem un to ietekmi uz pozitīva Latvijas ārējā tēla veidošanu, informēja IZM.

Plānots, ka Ministru kabinets 20. jūnijā lems par naudas balvas piešķiršanu Ostapenko 28 458 eiro apmērā, kā arī sportistes trenerei Jeļenai Jakovļevai 14 229 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka sezonas otrā "Grand Slam" turnīra titula cīņā Ostapenko sestdien ar rezultātu 4-6, 6-4, 6-3 uzvarēja spēcīgo rumānieti Simonu Halepu. Līdz ar to Latvijas sportiste ne tikai izcīnījusi savu pirmo WTA raudzes titulu karjerā, bet arī pirmdien atgūs valsts pirmās raketes godu, apsteidzot Anastasiju Sevastovu.

Par panākumu Ostapenko nopelnījusi divus miljonus eiro.

Ostapenko uzvara Francijas atklātajā čempionātā kļuvusi par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa Parīzē piedalījās tikai astotajā "Grand Slam" pamatturnīrā, kā arī ir pirmā neizsētā tenisiste kopš 1933. gada, kas spējusi triumfēt Francijas atklātajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!