Foto: F64

Francijas atklātā tenisa čempionāta šā gada uzvarētājai Jeļenai Ostapenko būtu jāpiešķir valsts naudas balva, pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" teica izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Ar šādu priekšlikumu Šadurskis solīja nākt klajā Nacionālajā sporta padomē.

Konkrētu summu gan viņš neminēja, skaidrojot – salīdzinot ar Ostapenko iegūtu balvu turnīrā, pateicība no valsts puses būs salīdzinoši neliela.

"Taču ir svarīgi, ka valsts novērtē savus sportistus. Svarīgāks ir nevis finansiālais labums, bet pati atzinība," sacīja Šadurskis.

Naudas balva Ostapenko tiks piešķirta no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Jau ziņots, ka sezonas otrā "Grand Slam" turnīra titula cīņā Ostapenko sestdien ar rezultātu 4-6, 6-4, 6-3 uzvarēja spēcīgo rumānieti Simonu Halepu. Līdz ar to Latvijas sportiste ne tikai izcīnījusi savu pirmo WTA raudzes titulu karjerā, bet arī pirmdien atgūs valsts pirmās raketes godu, apsteidzot Anastasiju Sevastovu.

Par panākumu Ostapenko nopelnījusi divus miljonus eiro.

Ostapenko uzvara Francijas atklātajā čempionātā kļuvusi par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa Parīzē piedalījās tikai astotajā "Grand Slam" pamatturnīrā, kā arī ir pirmā neizsētā tenisiste kopš 1933. gada, kas spējusi triumfēt Francijas atklātajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!