Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Austrālijas atklāt tenisa čempionāta otrajā kārtā negaidīti izstājies šveicietis Stens Vavrinka, bet austrietis Dominiks Tīms nepilnu četru stundu ilgā cīņā pieveica ATP ranga otrajā simtā esošu tenisistu. Savukārt šī sporta veida zvaigznes Novāks Džokovičs un Rodžers Federers izcīnīja diezgan pārliecinošas uzvaras.

Ar devīto numuru izsētais Vavrinka ar rezultātu 2-6, 1-6, 4-6 zaudēja ATP rangā 97. vietā esošajam Tenijam Sandgrenam no ASV. Trešajā setā pēc Vavrinkas ķermeņa valodas varēja noprast, ka viņam savainojums traucē parādīt labu sniegumu, jo viņš kortā kustējās diezgan stīvi. Sangrens to izmantoja, iekļuva trešajā kārtā un nodrošināja tikšanos ar Fernando Verdasko.

Savukārt smaga cīņa bija ar sesto numuru izliktajam austrietim Tīmam, kuram vajadzēja trīs stundas un 48 minūtes, lai ar rezultātu 6-7 (6:8), 3-6, 6-3, 6-2, 6-3 sakautu ASV sportistu Denisu Kudlu, kurš ATP rangā atrodams tikai 180. vietā. Adrians Mannarinu būs Tīma nākamais pretinieks.

Serbs Džokovičs, kurš savainojumu dēļ šogad izsēts tikai ar 14. numuru, ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-1, 6-3 pārspēja Francijas sportistu Gaelu Monfisu. Turnīra turpinājumā Džokoviču sagaida cīņa ar 21. numuru izlikto spāni Albertu Ramosu-Vinolasu.

Savukārt šveicietis Federers, kurš ir turnīra otrā rakete, ar 6-4, 6-4, 7-6 (7:4) uzvarēja vācieti Janu Lenardu Štrufu, kurš ATP rangā ir 53. vietā. Trešajā kārtā Federes spēlēs pret francūzi Rišāru Gaskē, kurš izlikts ar 29. numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!