Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pieredzējušajai amerikāņu tenisistei Venusai Viljamsai prestižā Indianvelsas WTA "Premier" sērijas turnīra astotdaļfināla mačs pret Latvijas otro raketi Anastasiju Sevastovu sagādājis grūtības, pēc mača atklāja ASV sportiste.

Kā ziņojām, Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasijas Sevastova otrdien prestižā Indianvelsas WTA turnīra astotdaļfinālā ar 6-7 (6:8), 4-6 piekāpās pieredzējušajai amerikānietei Venusai Viljamsai.

Pēc dueļa Viljamsa atzinās, ka spēle ar Latvijas tenisisti esot sagādājusi problēmas. "Tas nebija viegls mačs," turnīra rīkotājiem izteicās 37 gadus vecā ASV sportiste. "Viņas spēle bija pilnīga un radās sajūta, ka esmu finālā, tomēr tā bija tikai turnīra ceturtā kārta."

Viljamsa atzina, ka Sevastova dažkārt punktus guva ar ļoti pārliecinošu spēli. "Šķita, ka es kontrolēju situāciju un tūdaļ uzvarēšu izspēlē, taču viņa visu sagrieza kājām gaisā. Redzams, ka viņai piemīt īsts talants."

Indianvelsas turnīra ceturtdaļfinālā Viljamsa tiksies ar sacensību 27. numuru Karlu Svaresu Navarro no Spānijas.

Līdz ar zaudējumu astotdaļfinālā Sevastova Indianvelsas turnīru noslēgusi ar 120 WTA ranga punktiem, kas viņai nākamnedēļ ļaus nostabilizēties pasaules ranga labāko divdesmitniekā. Viņa no 20. pozīcijas varētu pakāpties jau uz 17.

Viljamsa savas karjeras laikā izcīnījusi 49 WTA titulus, kā arī 2002.gadā viņa ierindojās pirmajā pozīcijā WTA sieviešu rangā. 37 gadus vecā tenisiste vienspēlēs uzvarējusi septiņos "Grand Slam" turnīros - piecreiz Vimbldonā un divas reizes ASV atklātajā čempionātā. Ieskaitot arī dubultspēles, amerikāniete tikusi pie 23 "Grand Slam" tituliem, turklāt viņa ir četrkārtēja olimpiskā čempione.

Svētdien zaudējumu Indianvelsas turnīra trešajā kārtā piedzīvoja Latvijas dāmu pirmā rakete Jeļena Ostapenko. Ar sesto numuru izliktā sportiste ar rezultātu 3-6, 3-6 zaudēja horvātietei Petrai Martičai, kura ir pasaules 51. rakete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!