Foto: EPA/LETA

No Vimbldonas tenisa čempionāta vienspēļu sacensībām jau pirmajā kārtā pirmdien izstājās spānis Fernando Verdasko un Samanta Stosura no Austrālijas, kuri bija izlikti ar attiecīgi 18. un 17.numuru.

Pašlaik pasaules ranga 24.vietā esošais Verdasko aizvadītajā cīņā ar 4-6, 6-4, 4-6, 2-6 piekāpās Marinko Matosevičam no Austrālijas, kurš šobrīd ir pasaules 58.spēcīgākais tenisists.

Šajā turnīrā spānis tik ātri zaudējis pirmoreiz kopš 2010.gada, bet pērn viņam izdevās tikt līdz ceturtdaļfinālam. Savukārt Matosevičs kāda "Grand Slam" turnīra pirmo kārtu pārvarējis vien otro reizi karjerā, bet nākamajā cīņā viņam pretim stāsies Žeremī Šardī no Francijas.

Tieši Verdasko turnīra trešajā kārtā varēja nākt pretim ar 12.numuru izliktajam latvietim Ernestam Gulbim, kurš pirmdien ar 7-6 (9:7), 7-5, 7-6 (12:10) pieveica Igaunijas pirmo raketi Jirgenu Zopu, bet gadu iepriekš savu dalību sacensībās noslēdza ar zaudējumu tieši pret spāni. Otrajā kārtā latvietis tiksies ar Ukrainas tenisistu Serhiju Stahovski, bet Verdasko zaudējums nozīmē, ka kāds no izsētajiem tenisistiem Gulbim pretim nevar nākt arī trešajā kārtā.

Savukārt WTA ranga 17.vietas īpašniece Stosura aizvadītajā cīņā ar 3-6, 4-6 piekāpās Janīnai Vikmeijerei no Beļģijas, kura pašlaik ir pasaules 69.rakete.

Šajā turnīrā austrāliete nekad nav tikusi tālāk par trešo kārtu, bet kāda "Grand Slam" turnīra labāko astoņniekā viņa līdz šim pēdējo reizi iekļuva 2012.gada ASV atklātajā čempionātā. Tikmēr Vikmeijere vienu kārtu pārvarējusi trešajā "Gand Slam" turnīrā pēc kārtas, bet viņas nākamā pretiniece būs Ana Konjuha no Horvātijas.

Citviet vīriešu vienspēlēs pirmdien pirmo kārtu no izliktajiem tenisistiem nepārvarēja vēl vienīgi itālietis Andreass Sepi (25.) un kanādietis Vaseks Pospisils (31.), bet sieviešu sacensībās tāds pats liktenis piemeklēja Garvini Mugurusu no Spānijas (27.)

Vīriešu turnīru ar uzvaru sācis turnīra pirmās raketes goda īpašnieks Novāks Džokovičs no Serbijas, kurš ar 6-0, 6-1, 6-4 pārspēja Andreju Golubevu no Kazahstānas. Pērnā gada sacensību finālista nākamais pretinieks būs čehs Radeks Štepaneks.

Savukārt pašreizējais turnīra čempions un mājinieks Endijs Marejs, kurš izlikts ar trešo numuru, pirmajā kārtā pārspēja beļģi Dāvidu Gofēnu - 6-1, 6-4, 7-5. Turpinājumā viņam pretim stāsies Blazs Rola no Slovēnijas.

Ar uzvaru četros setos pirmo kārtu pārvarējis čehs Tomāšs Berdihs, kurš izlikts ar sesto numuru, pārspējot rumāni Viktoru Hanesku ar 6-7 (5:7), 6-1, 6-4, 6-3, savukārt sacensību septītā numura īpašnieks Davids Ferrers no Spānijas ar 6-0, 6-7 (3:7), 6-1, 6-1 apspēlēja savu tautieti Pavlo Karreno Vustu.

Sieviešu turnīra pirmajā kārtā ar otro numuru izliktā ķīniete Na Li uzvarēja Paulu Kaniju no Polijas ar 7-5, 6-2, bet tagad gatavojas cīņai pret austrieti Ivonni Mēsburgeri, savukārt sestā numura īpašniece Petra Kvitova no Čehijas ar 6-3, 6-0 pārspēja savu tautieti Andrea Hlavačkovu. Viņai otrajā kārtā pretim stāsies Mona Bartela no Vācijas. Tāpat pie uzvaras divos setos tika astotā numura īpašniece Viktorija Azarenka no Baltkrievijas, kura ar 6-3, 7-5 pieveica Mirjanu Lučiču-Baroni no Horvātijas. Azarenkas nākamā pretiniece būs Bojana Jovanovski no Serbijas.

Pirmo kārtu pirmdien nespēja pārvarēt Anete Kontaveita no Igaunijas, kura ar 6-3, 6-7 (4:7), 3-6 piekāpās austrālietei Keisijai Delakvai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!