Foto: AFP/Scanpix

Francijas atklātā tenisa čempionāta organizatori par nepiedienīgu rīcību otrdien no turnīra izslēdza mājinieku tenisistu Maksimu Hamū, kurš pēc neveiksmes pirmās kārtas cīņā, sniedzot interviju, centās noskūpstīt televīzijas kanāla "Eurosport" reportieri.

Hamū, kurš pasaules rangā atrodas 287. vietā, pirmdien pirmās kārtas cīņā ar 3-6, 2-6, 4-6 zaudēja turnīra 22. raketei Pavlo Kuevasam no Urugvajas.

Pēc cīņas Hamū intervēja "Eurosport" reportiere Meilija Tomā, taču tenisists kādā brīdī apķēra viņu ap pleciem un kaklu, cenšoties noskūpstīt, lai gan reportiere tam pretojās. Jāpiebilst, ka šis incidents norisinājās televīzijas tiešraides laikā.

"Man tas bija ļoti nepatīkami. Ja tas nenotiktu tiešraides laikā, es viņam [Hamū] būtu iesitusi," vēlāk atzina Tomā.

Tikmēr sacensību rīkotāji otrdien lēma Hamū izslēgt no turnīra un atņemt viņam akreditāciju. "Tā bija nepiedienīga rīcība attiecībā pret žurnālistu," teikts organizatoru paziņojumā.

Hamū ar nepieklājību izcēlās jau turnīra kvalifikācijas cīņās, kad spēles tiesnesim veltīja kliedzienu – "Kāpēc Tu te atrodies?".

Tenisista rīcība sacēlusi arī pamatīgu ažiotāžu Francijā, jo "Eurosport" tiešraidē bija redzams, ka studijā esošie tenisa eksperti par Hamū izdarībā uzjautrinās.

"Normālā pasaulē Maksimam Hamū vajadzētu doties uz tiesu un atbildēt par seksuālu uzmākšanos," sociālajā vienē "Twitter" rakstīja franču žurnālists Klods Askolovičs.

"Viņš skūpstīja ar spēku, viņa centās izvairīties. Viņš turēja aiz kakla, bet ikviens... smējās...," sašutumu pauda Francijas politiķe Sesīlija Duflo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!