Foto: LETA
Latvijas daudzsološā tenisiste Daniela Vismane sestdien pirmo reizi karjerā triumfēja Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) rīkotā turnīra vienspēļu finālā, profesionālā līmenī izcīnot savu pirmo titulu.

Pašlaik 17 gadus vecā Vismane sestdien Pērnavā guva uzvaru ITF 15 000 sērijas turnīra finālā, nopelnot 12 WTA ranga punktus.

Latvijas tenisiste, kura pasaules rangā atrodas 684. vietā, bet turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru, ar 4-6, 6-4, 6-2 uzvarēja ar otro numuru izlikto Angelinu Žuravļevu no Krievijas, kura ir planētas 799. rakete.

Pirmajā setā Vismane ieguva breika pārsvaru, tomēr esot vadībā ar 4-2 viņa zaudēja četrus geimus pēc kārtas. Otrajā setā latviete panāca 3-0 savā labā, šoreiz pārsvaru nosargājot, bet izšķirošajā setā Vismane jau guva pārliecinošu uzvaru.

Šī bija pirmā reize, kad Vismane cīnījās par ITF titulu. Līdz sacensībām Pērnavā viņa tikai reizi bija sasniegusi kāda ITF turnīra pusfinālu, jo pirms tam agrā pavasarī aizcīnījās līdz šai fāzei tādas pašas raudzes turnīrā Francijā, taču finālu nesasniedza.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Vismane ar 6-2, 6-0 sagrāva par diviem gadiem jaunāko mājinieci Katrīnu Sāru, kura rangā neatrodas, bet pēc tam astotdaļfinālā ar 6-0, 6-3 uzveica tautieti Annu Ozerovu, kura arī rangā pašlaik nav atrodama. Savukārt ceturtdaļfinālā viņa ar 6-1, 6-4 uzvarēja krievieti Sofiju Dmitrijevu, kura ir planētas 1216. rakete, bet pusfinālā ar 6-1, 6-1 sagrāva ar ceturto numuru izlikto nīderlandieti Merelu Hēdti, kura rangā ir 867. pozīcijā.

Vismane pirmo reizi karjerā kādā no ITF sērijas turnīriem bija izlikta ar pirmo numuru.

Iepriekš šonedēļ Vismane Pērnavā pārī ar Annu Ureki no Krievijas sasniedza pusfinālu dubultspēļu sacensībās, cīņā par vietu finālā gan piedzīvojot zaudējumu.

Vienspēļu pamatturnīra pirmajā kārtā zaudējumus tikmēr cieta Denīza Marcinkēviča, Alise Čerņecka un Poļiščuka, kura pirms tam pārvarēja kvalifikāciju, kamēr ceturtdaļfinālu sasniedza cita atlases veiksminiece Margarita Ignatjeva, tiekot pie saviem pirmajiem diviem WTA ranga punktiem karjerā.

Rangā Ignatjeva gan nedebitēs, jo, lai tam kvalificētos, tenisistēm nepieciešams gada laikā nopelnīt punktus trijos turnīros vai vienās sacensībās tikt pie vismaz desmit punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!