Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules dāmu tenisa ranga līdere Angelika Kerbere svētdien piedzīvoja zaudējumu jau Francijas atklātā tenisa čempionāta pirmās kārtas cīņā.

Kerbere ar rezultātu 2-6, 2-6 kapitulēja krievietei Jekaterinai Makarovai, kura pasaules rangā atrodama 40.vietā. Viņa kļuvusi par vēsturē pirmo tenisisti, kas šajā turnīrā zaudējusi pirmajā kārtā, esot izlikta ar pirmo numuru.

Kerbere pirmajā kārtā Parīzē apstājās otro gadu pēc kārtas, jo pērn, spēlējot ar savainojumu, viņa piekāpās Nīderlandes tenisistei Kiki Bertensai. Tomēr 2016. gadā vāciete guva divus "Grand Slam" titulus, triumfējot Melburnas un Ņujorkas sacensībās.

Līdz šim atklātajā ērā ar pirmo numuru izliktās tenisistes vien divas reizes bija apstājušās otrajā kārtā, kad to 2004. gadā paveica beļģiete Žustīne Enāna un 2014. gadā amerikāniete Serēna Viljamsa.

"Mača beigas bija tiešām smagas, jo zināju, ka viņa man neko neatdos. Man bija uzvara jāizcīna," pauda Makarova, kura savas karjeras laikā spējusi Austrālijas un ASV atklātajos čempionātos tikt līdz pusfinālam.

Šo sezonu kopumā Kerberei nevar saukt par veiksmīgu un viņa tikai reizi sasniegusi finālu, kad līdz titula mačam tika mazāk populārajā Monterejas WTA "International" sērijas turnīrā. Īpaši neveiksmīga viņai ir māla sezona – Štutgartē Kerbere kā aktuālā čempione piekāpās pirmajā mačā, Madridē trešās kārtas cīņā guva traumu, bet Romā zaudēja pirmajā kārtā.
Tā kā Francijas atklātajā čempionātā nespēlēs Serēna Viljamsa, Marija Šarapova un Viktorija Azarenka, Kerberes zaudējums šīs sacensības padarījis vēl vairāk neprognozējamas.

Makarova 2013. gadā triumfēja Francijas atklātā čempionāta dāmu dubultspēlēs, bet vienspēlēs viņa sekmīgākajos gados divreiz tikusi līdz ceturtajai kārtai.

Otrajā kārtā Makarova spēkosies ar kādu no Ukrainas tenisistēm Ļesju Curenko vai Katerinu Kozlovu, bet trešajā kārtā šī dueļa uzvarētājai pretim stāsies ar Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko vai Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione Monika Puiga. Ostapenko kopumā bija veiksmīga pirmo kārtu izloze un Kerberes zaudējums varētu palielināt viņas izredzes tikt vēl tālāk.

Ostapenko svētdien pirmajā kārtā ar 4-6, 6-3, 6-2 vairāk nekā divas stundas ilgā cīņā apspēlēja ASV tenisisti Luisu Čiriko, gūstot pirmo uzvaru karjerā šajā turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!