Foto: AFP/Scanpix

WTA sezonas noslēguma turnīru Singapūrā - WTA "Finals" - pirmdien ar grūtu uzvaru iesāka pašreizējā sacensību čempione Serēna Viljamsa no ASV, kura ar 6-4, 6-4 pieveica serbieti Anu Ivanoviču.

WTA ranga līdere sezonas noslēguma turnīrā izcīnīja jau 16.uzvaru pēc kārtas.

Kaut mačs ritēja līdzīgi un pirmajā setā Ivanoviča panāca vēl 4-4, spēles pirmajā daļā viņa vadību tā arī nespēja iegūt. Otro setu ar uzvarētu geimu pie pretinieces serves iesāka serbiete, tomēr uzreiz pēc tam zaudēja arī pati savu servi. Nākamajos septiņos geimos labākas bija servētājas, bet desmitajā geimā Viljamsa atkal lauza pretinieces servi, kas automātiski arī nozīmēja uzvaru cīņā.

Kā zināms, Viljamsa pašlaik ir vecākā WTA ranga līdere vēsturē, bet Ivanoviča šobrīd pasaules spēcīgāko tenisistu sarakstā ieņem septīto pozīciju.

Vēl vienā mačā pirmdien rumāniete Simona Halepa tiksies ar Eižēniju Bušāru no Kanādas, kuras abas piedzīvo savu debiju sezonas noslēguma turnīrā. Viņas WTA pasaules rangā pašlaik ieņem attiecīgi ceturto un piekto vietu.

Šīs četras tenisistes spēlē Sarkanajā grupā.

Savukārt Baltajā apakšgrupā, kas sacensības sāks otrdien, sacentīsies krieviete Marija Šarapova, Petra Kvitova no Čehijas, poliete Agņeška Radvaņska un Dānijas tenisiste Karolīne Vozņacki.

Šobrīd šīs tenisistes ieņem pirmās astoņas vietas WTA pasaules rangā, tomēr ķīniete Na Li, kura septembrī paziņoja par karjeras noslēgšanu, tikai pirmdien izkrita no labāko astotnieka.

Singapūrā WTA sezonas noslēguma turnīrs notiek pirmoreiz karjerā, un paredzams, ka tas tur risināsies četras reizes. Iepriekš sacensības kopš 2011.gada tika aizvadītas Stambulā.

Pērn WTA "Tour Championships" finālā Viljamsa ar 2-6, 6-3, 6-0 pieveica Li, sezonas noslēguma turnīrā triumfējot ceturto reizi karjerā un otro gadu pēc kārtas. Zīmīgi, ka Viljamsa zaudējumus šajā turnīrā nav piedzīvojusi jau kopš 2008.gada, jo 2010. un 2011.gadā tajā nepiedalījās.

Pēc Singapūras turnīra Bulgārijas pilsētā Sofijā notiks WTA "International" sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies astoņas tenisistes, kas šosezon bijušas sekmīgākās "International" sērijas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!