Latvijas pludmales volejbola vadošie dueti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kā arī Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža sestdien Nīderlandes pilsētā Hāgā notiekošā Pasaules kausa izcīņas trīs zvaigžņu posmā cieta neveiksmes astotdaļfināla cīņās, sacensības noslēdzot dalītā devītajā vietā.

Pasaules ranga līderi Samoilovs/Šmēdiņš, kuri turnīrā bija izlikti ar otro numuru, izslēgšanas spēļu otrajā kārtā ar 0-2 (18:21, 18:21) atzina sev labi zināmā itāliešu dueta Paolo Nikolai/Daniele Lupo pārākumu, kuriem turnīrā ticis 11.numurs.

Abos setos ritēja līdzīga cīņa, taču galotnēs labāki bija pretinieki. Pirmā seta beigu daļā rezultāts bija neizšķirts 16:16, taču tad itāļi guva divus punktus pēc kārtas, savukārt otrajā setā Samoilovs/Šmēdiņš nespēja nosargāt vadību 14:12.

Samoilovs/Šmēdiņš pret šo itāļu duetu augstākā līmeņa mačos tikās astoto reizi un piedzīvoja sesto zaudējumu.

Tikmēr Pļaviņš/Regža, kuri turnīrā bija izlikti ar 15.numuru, nespēja rast argumentus mačā ar austriešiem Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu, ciešot neveiksmi ar 0-2 (12:21, 19:21).

Pirmajā setā abas komandas tehniskajā pārtraukumā devās latviešiem esot iedzinējos tikai ar 10:11, taču pēc tam austrieši, kuriem šajā turnīrā ir 12.numurs, laukumā dominēja, gūstot pārliecinošu panākumu. Savukārt otrajā setā Pļaviņš/regža zaudējot ar četriem punktiem spēja panākt 18:18, taču galotnē labāk nospēlēja pretinieki.

Zīmīgi, ja Latvijas dueti izcīnītu uzvaras, ceturtdaļfinālā viņi būtu tikušies savā starpā, piedevām, jau otro reizi šī turnīra ietvaros.

Sacensības abas Latvijas komandas noslēdza dalītā devītajā vietā, izcīnot pa 180 ranga punktiem.

Apakšgrupu turnīrā abi Latvijas dueti bija vienā grupā.

Šmēdiņš/Samoilovs B apakšgrupas pirmajā mačā pārliecinoši ar 2-0 (21:13, 21:12) apspēlēja Nīderlandes duetu Rubenu Peningu un Mēsu Blomu, kuriem bija 31.numurs, bet šajā turnīrā viņi piedalījās ar rīkotāju piešķirto ielūgumu jeb "wild card".

Savukārt Pļaviņš/Regža pirmās kārtas mačā arī gana droši ar 2-0 (21:18, 21:15) pārspēja austriešus Tomasu Kunertu un Kristofu Dresleru, kuriem piešķirts 18.numurs.

Līdz ar to Latvijas duetiem kā pirmo maču uzvarētājiem bija jāaizvada savstarpēja cīņa par pirmo vietu B grupā, kurā sīvā cīņā Samoilovs/Šmēdiņš bija pārāki ar rezultātu 2-1 (13:21, 21:17, 15:10), nodrošinot sev vietu izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

Tikmēr Pļaviņš/Regža "play-off" sāka no pirmās kārtas, kurā ar 2-0 (21:18, 21:15) pārspēja kanādiešus Maiklu Plentingu un Grantu O'Gormanu, kuri turnīrā bija izlikti ar 13.numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!