Foto: F64
Latvijas komanda "Biolars"/"Jelgava" svētdien Pērnavā kapitulēja mājiniekiem "Parnu" volejbolistiem Baltijas līgas finālā, taču izcīnītās sudraba medaļas ir šīs komandas lielākais sasniegums šajā turnīrā.

Latvijas klubs finālā cieta bezierunu zaudējumu trīs setos ar 0-3 (17:25, 20:25, 20:25).

Kā zināms, svētdien "Poliurs"/"Ozolnieki" finālturnīra bronzas mačā sīvā cīņā ar 3-2 (34:36, 22:25, 25:16, 25:11, 15:13) uzveica Igaunijas vienību "Rakvere", ko pārstāv latvietis Artis Caics.

Šī ir tikai trešā reize turnīra 11 gadu vēsturē, kad divas Latvijas komandas tiek pie medaļām.

Finālā "Biolars"/"Jelgava" rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Matīss Gabdulļins, bet Aleksandrs Kudrjašovs guva desmit punktus. Uzvarētājiem neapturams bija Hindreks Pulks, kurš guva 24 Pērnavas komandas punktus, bet Andruss Rādiks komandas pūrā pievienoja 16 punktus.

Jau ziņots, ka "Poliurs"/"Ozolnieki" zaudēja divus pirmos setus, tomēr nākamos divus uzvarēja, turklāt trešajā setā nonāca iedzinējos ar pieciem punktiem, taču varonīgi atspēlējās un izcīnīja uzvaru.

Pēc smaga pirmā setā Latvijas komanda zaudēja arī otro setu, taču daudz vieglāk uzvarēja nākamajos divos, panākot 2-2 un izšķirošo piekto setu. Tajā latvieši nonāca iedzinējos ar 5:10, tomēr guva septiņus bezatbildes punktus, izvirzoties vadībā ar 12:10. Seta galotnē pārāk bija "Poliurs"/"Ozolnieki", ar otro mačbumbu panākot 15:13 un svinot uzvaru.

Rezultatīvākais Latvijas komandā bija Ansis Medenis, kurš guva 39 punktus, bet 20 punkti Armandam Āboliņam. Tikmēr Caics pretinieku rindās izcēlās ar četriem punktiem.

Jau vēstīts, ka pirms tam sestdien pusfinālā "Biolars"/"Jelgava" ar 3-1 (25:14, 25:16, 24:26, 25:21) uzvarēja "Poliurs"/"Ozolnieki" vienību, bet "Parnu" ar 3-1 (27:25, 18:25, 25:21, 25:18) pārspēja Rakveres volejbolistus.

Kā zināms, Baltijas līgas finālturnīrs Igaunijā notika jau desmito gadu pēc kārtas. Sacensību uzvarētājs Latvijā noskaidrots tikai pašā pirmajā reizē - 2006.gadā Rīgā par labāko kļuva "Poliurs"/"Biolar" spēlētāji no Ozolniekiem.

Savukārt nākamajos gados finālčetrinieka sacensības piecas reizes risinājās Tallinā, šogad bija trešā reize Pērnavā, bet pa reizei labākie noskaidroti arī Tartu un Kuresārē. Pērn turnīrā triumfēja Tartu "Bigbank" komanda, kas šogad ceturtdaļfinālā piekāpās "Parnu". Tāpat finālturnīru nespēja sasniegt seškārtējā turnīra čempione Tallinas "Selver", kas ceturtdaļfinālā atzina "Rakvere" pārākumu.

Līdz šim kāda no Latvijas komandām bronzu bija ieguvusi astoņās no desmit sacensību izspēles reizēm, bet augstāk Latvijas vienības nav spējušas tikt kopš otrās sezonas - turnīra pirmajā gadā sacensībās uzvarēja vienība "Poliurs"/"Biolar", bet sezonu vēlāk triumfēja vienība "Lāse-R"/"Rīga". Neviena Latvijas komanda finālčetrinieka turnīrā nebija spēlējusi vienīgi 2012. un 2015.gadā, turklāt tās arī ir vienīgās reizes, kad Latvijas komandas nespēja iekļūt pirmajā trijniekā. Savukārt divas Latvijas komandas finālturnīrā piedalījās pirmo reizi kopš 2010.gada.

Komandas no Jelgavas un Rakveres šogad finālturnīru sasniedza pirmoreiz vēsturē. Pirms nedēļas izšķirošajā ceturtdaļfināla spēlē "Biolars"/"Jelgava" atspēlēja vairākas mačbumbas pret Viļņas "Tauras" komandu no Lietuvas.

Kā zināms, loģistikas uzņēmums "Schenker" pēc desmit gadu ilgas sadarbības nolēma pārtraukt Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta atbalstīšanu, tāpēc turnīrs šosezon tika nodēvēts par Baltijas līgu.

Šosezon Baltijas līgas turnīra formāts nebija būtiski mainījies, turklāt pieauga dalībnieču skaits no Latvijas - nu piecu vietā tās bija sešas, jo pievienojās Jēkabpils "Lūši". Tāpat līgas dalībnieku vidu papildināja "Tauras" vienība, paplašinot čempionātu Baltijas mērogā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!