Foto: F64
"Biolars"/"Jelgava" vīriešu volejbola komanda svētdien pirmo reizi vēsturē sacenšas Pērnavā notiekošā Baltijas līgas finālturnīra finālā.

Plkst.16 Jelgavas komanda tiksies ar Baltijas līgas regulārā turnīra uzvarētāju "Parnu", kas ir šo sacensību saimniece.

Savukārt pirms tam plkst.13 cita Latvijas komanda "Poliurs"/"Ozolnieki" pret Igaunijas vienību "Rakvere" aizvadīs dueli par bronzu.

"Rakvere" komandu pārstāv latvietis Artis Caics.

Jau vēstīts, ka pirms tam pusfinālā "Biolars"/"Jelgava" ar 3-1 (25:14, 25:16, 24:26, 25:21) uzvarēja "Poliurs"/"Ozolnieki" vienību, bet "Parnu" ar 3-1 (27:25, 18:25, 25:21, 25:18) pārspēja Rakveres volejbolistus.

Kā zināms, Baltijas līgas finālturnīrs Igaunijā notiek jau desmito gadu pēc kārtas. Sacensību uzvarētājs Latvijā noskaidrots tikai pašā pirmajā reizē - 2006.gadā Rīgā par labāko kļuva "Poliurs"/"Biolar" spēlētāji no Ozolniekiem.

Savukārt nākamajos gados finālčetrinieka sacensības piecas reizes risinājušās Tallinā, šogad ir trešā reize Pērnavā, bet pa reizei arī Tartu un Kuresārē. Pērn turnīrā triumfēja Tartu "Bigbank" komanda, kas šogad ceturtdaļfinālā piekāpās "Parnu". Tāpat finālturnīru nav spējusi sasniegt seškārtējā turnīra čempione Tallinas "Selver", kas ceturtdaļfinālā atzina "Rakvere" pārākumu.

Kāda no Latvijas komandām bronzu ieguvusi astoņās no desmit sacensību izspēles reizēm, bet augstāk Latvijas vienības nav spējušas tikt kopš otrās sezonas - turnīra pirmajā gadā sacensībās uzvarēja vienība "Poliurs"/"Biolar", bet sezonu vēlāk triumfēja vienība "Lāse-R"/"Rīga". Neviena Latvijas komanda finālčetrinieka turnīrā nav spēlējusi vienīgi 2012. un 2015.gadā, turklāt tās arī ir vienīgās reizes, kad Latvijas komandas nav spējušas iekļūt pirmajā trijniekā. Savukārt divas Latvijas komandas finālturnīrā piedalās pirmoreiz kopš 2010.gada.

Komandas no Jelgavas un Rakveres šogad finālturnīru sasniegušas pirmoreiz vēsturē. Pirms nedēļas izšķirošajā ceturtdaļfināla spēlē "Biolars"/"Jelgava" atspēlēja vairākas mačbumbas pret Viļņas "Tauras" komandu no Lietuvas.

Kā zināms, loģistikas uzņēmums "Schenker" pēc desmit gadu ilgas sadarbības nolēma pārtraukt Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta atbalstīšanu, tāpēc turnīrs šosezon nodēvēts par Baltijas līgu.

Šosezon Baltijas līgas turnīra formāts nebija būtiski mainījies, turklāt pieauga dalībnieču skaits no Latvijas - nu piecu vietā tās bija sešas, jo pievienojās Jēkabpils "Lūši". Tāpat līgas dalībnieku vidu papildināja "Tauras" vienība, paplašinot čempionātu Baltijas mērogā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!