Foto: F64
"CEV Satellite Jūrmala" pludmales volejbola turnīra balvas būs unikālas, jo veidotas no Jūrmalas smiltīm, otrdien preses konferencē uzsvēra rīkotāji.

Šajā nedēļas nogalē Jūrmalā, Majoros pie "Baltic Beach Hotel" notiks viens no gada nozīmīgākajiem sporta notikumiem Latvijā - "CEV Sattelite Jūrmala" pludmales volejbola turnīrs, kurā Latvijas līdzjutējiem būs iespēja klātienē vērot visus pašmāju labākos volejbola pārus.

"Šis ir pirmais tik liels starptautiska mēroga turnīrs Latvijā. Ceram, ka laika apstākļi neliks vilties un līdzjutējiem būs interesanta nedēļas nogale. Patīkami, ka pie mums būs tik iespaidīgs stadions, savās mājās tādā neesam spēlējuši. Cerams, ka turnīra uzvarētāja balva paliks tepat Latvijā," teica viens no pasaules vadošajiem "bīčistiem" Aleksandrs Samoilovs. "Skatītājiem laba iespēja klātienē vērot visus labākos Latvijas spēlētājus, jo bieži jau nav tāda iespēja. Pagājušajā nedēļā bija patīkami spēlēt Polijā, kur bija sabraukuši vairāki simti mūsu līdzjutēju. Te jau būs stipri vairāk."

Pamatsacensībās sev dalību ir nodrošinājuši trīs Latvijas pāri, bet vēl diviem būs iespēja tikt pamatturnīrā caur kvalifikāciju. Kā uzsvēra Samoilova partneris Jānis Šmēdiņš, tā ir laba iespēja jaunajiem spēlētājiem tikt pie Eiropas līmeņa cīņām un spert soli uz augšu savā karjerā.

Samoilovs bilda, ka, lai gan sacensībās neredzēsim daudzus vadošos pasaules duetus, cīņas nebūs nemaz tik vieglas. "Igauņu pāris būs vieni no galvenajiem konkurentiem, ar viņiem sīvi spēkojāmies Polijā. Krievija būs pārstāvēta ar visiem labākajiem pāriem, spēcīgi būs baltkrievi, austrieši. Protams, visi Latvijas pāri būs spēcīgi konkurenti, jo savās mājās visi gribēs sevi parādīt."

Jūrmalas pilsētas domes sporta nodaļas vadītāja Indra Brinkmane atzina, ka pilsētai ir unikāla iespēja parādīt starptautiskā līmenī šo "neizpostīto un tīro pludmali -kāpas īstas kvarca smiltis". "Varam parādīt, ka tas ir dabisks - dabīgā vidē, dabīgā vietā, nevis pilsētā kaut kur mākslīgi izveidots," saka Brinkmane.

Žurnālistiem bija iespēja pirmo reizi apskatīt "CEV Satellite Jūrmala" balvas, kuras veidojusi jūrmalniece Ieva Strazdiņa.

"Jūrmalas pilsētas logo krāsas sakrīt ar pludmales volejbola spēļu bumbas "Mikasa" krāsām, tādēļ māksliniece izlēma balvā attēlot tieši šo bumbu. Balvas būs unikālas, jo veidotas no Jūrmalas smiltīm," informēja viens turnīra idejas autoriem Andris Blaka, kurš Latvijas Volejbola federācijā (LVF) ir atbildīgs tieši par pludmales volejbolu. "Domāju, ka ļoti spraigas cīņas varētu būt piektdien, jo kvalifikācijā pāri ir ļoti vienāda un augsta līmeņa spēlētāji. Savukārt sestdien skatītājiem būs laba iespēja bieži redzēt Latvijas duetus, jo diez vai starp četriem labākajiem būs visi mūsu pāri. Svētdien jau risināsies izšķirošās cīņas, kuras allaž ir saistošas un intriģējošas, tādējādi trīs dienas būs garantētas interesantas cīņas."

LVF viceprezidents Māris Pēkalis atgādināja līdzjutējiem, ka turnīrs risināsies pēc CEV shēmas, nevis FIVB "Grand Slam" posmos ierastās izspēles kārtības. Spēles risināsies līdz trīs uzvarētiem setiem un katrā setā cīņa ritēs līdz 15 punktiem vai līdz divu punktu starpībai. Tikmēr izšķirošajā, piektajā setā sportisti spēlēs līdz septiņiem punktiem vai līdz divu punktu starpībai.

"CEV Satellite Jūrmala" sāksies jau ceturtdien, 28.augustā, kad izspēlēs valstu kvotas dalībai kvalifikācijā. Atlases turnīrs risināsies piektdien, bet sestdien un svētdien notiks pamatsacensības. Svētdien pulksten 16 ieplānota spēle par trešo vietu, bet pulksten 17 - fināls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!