Foto: RIA Novosti/Scanpix
Divreiz par ASV labāko gada volejbolistu atzītais Metjū Andersons paziņojis par aiziešanu no sporta, vismaz uz kādu laiku, šo lēmumu pamatojot ar depresiju un ilgām pēc mājām, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

Šobrīd 27 gadus vecais Andersons spēlē Kazaņas "Zeņit" vienībā un ir jaunākais komandas dalībnieks.

"Vispirms es gribētu norādīt, ka šim lēmumam nav nekādas saistības ar maniem komandas biedriem vai treneri, vai "Zeņit" vadību. Kazaņā viss vienmēr ir bijis noorganizēts visaugstākajā līmenī. Es nolēmu pārtraukt savu karjeru, un tas ir tikai un vienīgi mans personiskais lēmums, jo esmu noguris no volejbola. Kopš sāku spēlēt profesionāli, man praktiski nav bijis iespēju būt kopā ar ģimeni. Tas man rada diskomfortu un stresu. Šī kritiskā sajūta un ilgas pēc mājām apogeju sasniedza šīs sezonas sākumā. Man šķita, ka spēšu izturēt un pārvarēšu depresiju, taču kļuva vēl sliktāk. Es izlaidīšu atlikušo sezonu, taču neatvados pavisam. Gribu tikai pārtraukumu. Domāju, tas ļaus man atgūt prieku spēlēt un mīlēt šo sportu. Pateicos līdzjutējiem par atbalstu un ceru, ka viņi sapratīs manu lēmumu." teikts Andersona izplatītajā paziņojumā.

Profesionālo volejbola karjeru Andersons uzsāka 2008. gadā, kad pievienojas Korejas augstākās līgas klubam "Hyundai Capital Skywalkers". Pavadījis tur divas sezonas, amerikāņu sportists pārcēlās uz Itāliju, bet 2012.gadā kļuva par Kazaņas "Zeņit" spēlētāju. Pimajā sezonā, 2012./2013. gadā, Krievijas kluba sastāvā viņš izcīnīja Krievijas čempionāta un Čempionu līgas bronzas medaļas. Pērn Andersons kļuva par Krievijas čempionu un tika nosaukts par Krievijas līgas gada vērtīgāko spēlētāju.

ASV izlases sastāvā Andersons piedalījās Londonas olimpiskajās spēlēs, kurās komanda ierindojās piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!