Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola pāri Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kā arī Ruslans Sorokins/Toms Šmēdiņš piektdien kvalificējās Romā notiekošā "Grand Slam" posma astotdaļfinālam.

Turnīrā ar sesto numuru izliktie Samoilovs un J.Šmēdiņš, kuri iepriekšējos divos "Grand Slam" turnīros aizkļuvuši līdz finālam, izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-1 (18:21, 21:17, 15:10) pieveica Sebastjanu Dolingeru un Štefanu Vindšeifu no Vācijas, kuriem sacensībās bija ticis 13.numurs.

Pēc zaudēta pirmā seta arī otrajā Latvijas sportisti bija nokļuvuši iedzinējos ar 5:9, tomēr spēja atspēlēties.

Sacensību astotdaļfinālā sestdienas rītā Samoilovu un J.Šmēdiņu sagaidīs mačs ar itāļiem Paolo Nikolai un Danieli Lupo, kuri, pateicoties tam, ka turnīrs notiek viņu mājās, izlikti ar pirmo numuru.

Savukārt ar 25.numuru izliktie Sorokins un T.Šmēdiņš ne mazāk saspringtā cīņā ar rezultātu 2-1 (21:17, 15:21, 15:10) bija pārāki pār Nīderlandes sportistiem Dānu Spijkersu/Kristiānu Farenhorstu, kuriem ticis 20.numurs.

Pasaules čempionātā, kas risināsies jūlija sākumā, abi šie Latvijas pāri spēlēs vienā apakšgrupā ar Spijkersu/Farenhorstu.

Sorokinu un T.Šmēdiņu sestdien astotdaļfinālā sagaidīs duelis ar austriešiem Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu, kuri bija izlikti ar 11.numuru.

Kā ziņots, vēl viens Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda šoreiz atkal nespēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm, paliekot pēdējā pozīcijā savā apakšgrupā.

Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas uzvarētāji uzreiz kvalificējās izslēgšanas turnīra otrajai kārtai, bet grupu otrās un trešās vietas ieguvēji spēkojās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Apakšgrupu ceturto vietu ieguvēji dalību sacensībās noslēdza ar ieņemtu dalītu 25.vietu.

Samoilovs/J.Šmēdiņš iepriekš šosezon uzvarēja "Grand Slam" posmā Brazīlijā, bet pagājušajā nedēļā tika arī līdz Nīderlandē notikušo sacensību finālam, kur gan nācās piekāpties Pedru Salgadu un Brunu Šmitam no Brazīlijas. Pēc šīs panākumu sērijas, kuras laikā tika izcīnītas 13 uzvaras pēc kārtas, latvieši pakāpušies uz augsto trešo vietu pasaules rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!