Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien sasniedza Jūrmalā notiekošā Eiropas čempionāta finālturnīra pusfinālu. Vēl divi Latvijas dueti iekļuvuši ceturtdaļfinālā, kura spēles aizvadīs sestdien.

Pēc trīs uzvarām grupu turnīrā Samoilovs/Šmēdiņš izslēgšanas spēles iesāka ar otro kārtu, kur ar rezultātu 2-1 (21:19, 19:21, 15:10) pārspēja poļus Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru, iekļūstot ceturtdaļfinālā. Izloze lēma, ka arī šajā kārtā latviešiem būs jāspēlē pret poļiem, un Gžegožu Fijaleku un Mihalu Brilu izdevās pārspēt diezgan pārliecinoši – 2-0 (21:14, 21:17).

Samoilova/Šmēdiņa pretinieki pusfinālā būs Beļģijas spēlētāji Drīss Kokelkorens un Toms van Valle. Pusfināls notiks sestdien.

Savukārt cits Latvijas vīriešu duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža sasnieguši ceturtdaļfinālu. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā viņi ar rezultātu 2-0 (22:20, 21:17) pieveica vēl vienu Polijas duetu Maceju Rudolu/Jakubu Šalankeviču. Otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā Pļaviņš/Regža šokēja vienus no turnīra favorītiem, pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējus Ņikitu Ļaminu un Vjačeslavu Krasiļņikovu no Krievijas.

Ceturtdaļfinālā Pļaviņš/Regža sestdien tiksies ar Nīderlandes sportistiem Aleksandru Broiveru un Robertu Mēuvsenu.

Ceturtdaļfinālu dāmu turnīrā sasniedza arī Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras grupu turnīrā izcīnīja trīs uzvaras un izslēgšanas spēles sāka no otrās kārtas. Savā vienīgajā dienas mačā viņas ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:19) pieveica spānietes Elsu Bakveriso un Paulu Soriju.

Ceturtdaļfinālā Graudiņa/Kravčenoka sestdien tiksies ar vācietēm Šantali Laburēru un Jūliju Zudi no Vācija. Vācietes ir turnīra galvenās favorītes.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi no notikumiem Majoru pludmalē, un tajā var lasīt detalizētu piektdienas spēļu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!