Latvijas pludmales volejbola pārim Rihardam Finsteram un Edgaram Točam trešdien pēc atspēlēšanās izdevās pārvarēt Krievijas pilsētā Maskavā notiekošā Pasaules kausa posma kvalifikāciju un sasniegt pamatturnīru, kurā jau automātiski bija iekļuvuši divi citi Latvijas dueti.

Kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā ar 20. numuru izliktie Finsters/Točs ar 2-1 (18:21, 21:19, 15:12) pārspēja norvēģus Matīasu Berncenu un Danielu Bergerudu, kuriem atlasē bija piešķirts 13. numurs.

Savukārt izšķirošajā, otrajā, kārtā Finsters un Točs ar 2-1 (22:20, 18:21, 15:13) līdzīgā cīņā uzveica arī šveiciešus Niko Bīleru un Marko Kratigeru, kuriem bija ceturtais numurs.

Izšķirošajā setā Finsters un Točs jau ievadā nokļuva iedzinējos ar 1:4 un ilgstoši centās atspēlēties, kas izšķirošajā momentā arī izdevās, sportistiem vispirms panākot izlīdzinājumu 11:11, bet pēc brīža arī pārņemot vadību un pašā izskaņā arī iegūstot nepieciešamo divu punktu pārsvaru.

Lai gan Pasaules kausa posmam Maskavā piešķirtas tikai trīs zvaigznes, tajā spēlēs vairāki pasaules vadošie pludmales volejbola pāri. Vīriešu turnīrā pamatsacensībās vieta garantēta Latvijas spēcīgākajam duetam Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam, kā arī Mārtiņam Pļaviņam un Haraldam Regžam.

Pamatsacensības Maskavas turnīrā sāksies ceturtdien.

Šosezon Samoilovs/Šmēdiņš jau piedalījušies vienā Pasaules kausa posmā, kas notika februārī ASV, taču tajā netika startēts īpaši veiksmīgi un noslēgumā iegūta tikai 17. vieta. Tikmēr Pļaviņš/Regža, ciešot zaudējumus visās trijās apakšgrupu turnīra cīņās, šīs sacensības noslēdza ar dalītu 25.vietu, bet Finsters/Točs nepārvarēja kvalifikāciju.

Tāpat Finsters ar Toču aprīlī startēja etapā Ķīnas pilsētā Sjameņā, pārvarot kvalifikāciju, bet zaudējot sacensību astotdaļfinālā.

Maskavas turnīram bija pieteikušies arī Latvijas vadošie dāmu dueti Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Marta Ozoliņa/Alise Lece, tomēr arī sieviešu vidū Maskavā ir ļoti spēcīga konkurence, tāpēc šie pāri nemaz netika pie iespējas piedalīties kvalifikācijā.

Pirms šīs sezonas izmaiņas notika Pasaules kausa posmu gradācijā. Tagad nozīmīgākajām sacensībām – pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem – četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm. Tiesa, šogad Pasaules kausā ir salīdzinoši tukšs kalendārs, jo vairāki turnīri tikuši atcelti salīdzinoši pēdējā brīdī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!