Foto: cev.lu
Latvijas dueti Rihards Finsters/Aleksandrs Solovejs un Alise Lece/Ilze Liepiņlauska piektdien Austrijā kvalificējās Austrijā vēsturē pirmā Eiropas čempionāta sniega volejbolā astotdaļfinālam.

H apakšgrupas pirmajā mačā Finsters/Solovejs, kuri turnīrā izlikti ar 17.numuru, ar rezultātu 2-0 (14:12, 11:6) pārspēja rumāņus Bogdanu Neculu un Farcasu Tudorelu, kuriem ticis astotais numurs.

Savukārt otrajā duelī Latvijas pāris ar 2-1 (17:15, 7:11, 11:6) pārspēja vāciešus Paulu Bekeru un Jonasu Šrēderu, kuri turnīrā izlikti ar devīto numuru.

Ar divām uzvarām divās spēlēs Finsters/Solovejs ieņēma pirmo vietu H apakšgrupā un kvalificējās astotdaļfinālam, kas notiks sestdien.

Kā vēstīts, dāmu sacensībās ar 24.numuru izliktās Lece/Liepiņlauska A apakšgrupas pirmajā mačā ar 1-2 (11:8, 11:13, 11:13) piekāpās čehietēm Annai Dostalovai un Mihaelai Knobločovai.

Tiesa, nākamajā duelī latvietes izcīnīja uzvaru, ar rezultātu 2-1 (9:11, 11:8, 11:6) pārspēja sacensību 16.numuru Pigi Meteniti un Lizu Triantafilidi no Grieķijas.

Latvietes savā apakšgrupā ieņēma otro vietu un arī kvalificējās astotdaļfinālam.

Šajā turnīrā gan sieviešu, gan vīriešu sacensībās piedalās pa 24 komandām, kas sadalītas astoņās grupās pa trim duetiem katrā. Divas labākās apakšgrupas vienības pēcāk sasniedza izslēgšanas turnīru.

Sniega volejbols tiek spēlēts uz laukuma, kas klāts ar sniegu, un tā noteikumi ir ļoti līdzīgi pludmales volejbola noteikumiem. Spēle notiek līdz uzvarai divos setos, taču, lai uzvarētu setā, pietiek ar 11 punktiem un divu punktu pārsvaru.

Savukārt spēles par Eiropas čempionāta medaļām notiks līdz uzvarām trīs setos.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!