Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš svētdien piedzīvoja zaudējumu Hāgas "Grand Slam" turnīra finālā, tādējādi tika pārtraukta viņu uzvaru sērija.

Finālā ar desmito numuru izliktie Samoilovs/J.Šmēdiņš ar rezultātu 0-2 (19:21, 12:21) piekāpās brazīliešiem Pedru Salgadu/Brunu Šmitam, kuri bija izlikti ar ceturto numuru. Līdz ar to Latvijas duets izcīnīja sudraba medaļas.

Pirmajā setā ritēja līdzīga spēkošanās, tomēr pāris punktu pārsvars piederēja brazīliešiem. Seta vidū Samoilovam/J.Šmēdiņam izdevās izlīdzināt rezultātu 14:14, tomēr Salgadu/Šmits ātri atguva vadību un ar otro piegājienu izmantoja dubulto setbumbu. Savukārt otrajā setā brazīlieši ātri izvirzījās vadībā ar rezultātu 8:3 un šo pārsvaru prata palielināt. Latviešiem tā arī neizdevās atrast spēles pavedienu, piedzīvojot zaudējumu mačā.

Līdz ar to pārtrūka Samoilova/J.Šmēdija 13 uzvaru sērija. Kā zināms, Samoilovs/J.Šmēdiņš triumfēja iepriekšējā "Grand Slam" turnīrā Argentīnā, sacensību gaitā nepiedzīvojot nevienu zaudējumu.

Atgādinām, ka priekšsacīkstēs Samoilovs/ J.Šmēdiņš uzvarēja visās trijās spēlēs un ieņēma pirmo vietu savā grupā, kas deva tiesības izslēgšanas turnīru uzsākt tikai ar otro kārtu. "Play off" cīņu otrajā kārtā piektdien Samoilovs/J. Šmēdiņš ar 2-1 (21:19, 19:21, 15:12) uzvarēja vāciešus Sebastjanu Dolingeru/Štefanu Vindšeifu.

Tad ceturtdaļfināla spēlē Latvijas duets ar 2-0 (21:19, 21:17) uzvarēja austriešus Klemensu Dopleru/ Aleksandru Horstu, kuri izlikti ar 18.numuru. Savukārt pēc tam pusfinālā Samoilovs/ J.Šmēdiņš ar 2-0 (21:12, 21:14) sagrāva citu austriešu duetu Aleksandru Hūberu/ Robinu Zeidlu, kuri izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā pieveica citu Latvijas duetu Ruslanu Sorokinu/ Tomu Šmēdiņu.

Vēl viens Latvijas duets Ruslans Sorokins/ Toms Šmēdiņš priekšsacīkstēs uzvarēja divās no trijām spēlēm un arī iekļuva izslēgšanas turnīrā, kur pirmajā kārtā sīvā cīņā ar 0-2 (26:28, 20:22) piekāpās austriešiem Aleksandram Hūberam/ Robinam Zeidlam.

Savukārt trešais Latvijas pāris Mārtiņš Pļaviņš/ Jānis Pēda priekšsacīkstēs zaudēja visās trijās spēlēs un neiekļuva izslēgšanas turnīrā.

Latvijas duetu spēļu fotogalerija


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!