Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš otro gadu pēc kārtas nosaukts par pagājušās sezonas pasaules tūres labāko uzbrucēju, vēsta Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB).

Papildus šim apbalvojumam Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs nosaukti par pagājušās sezonas labāko komandu. Kā zināms, šis duets jau otro gadu pēc kārtas triumfēja arī pasaules rangā.

Latvijas duets tādējādi kļuva par pirmo Eiropas pludmales volejbola pāri, kuriem būt pirmajiem rangā izdevies divus gadus pēc kārtas. Turklāt viņi ir pirmie starp visu valstu pārstāvjiem kopš 2007.gada, kuri spējuši pasaules rangā būt pirmie vismaz divus gadus pēc kārtas - iepriekš šāds sasniegums no 2003. līdz 2007.gadam piederēja slavenajiem brazīliešiem Emanuelam Regu un Rikardu Santušam.

Iepriekšējā sezonā Samoilovs/Šmēdiņš maijā uzvarēja Pasaules kausa "Open" posmā Meksikā, bet kopā finālā spēlēja trīs reizes un labāko pieciniekā iekļuva vēl seškārt. Pērn Latvijas labākais pludmales volejbola duets izcīnīja sudraba medaļas arī Eiropas čempionātā.

Tikmēr lielu daļu apbalvojumu par aizvadīto sezonu saņēma Fils Dalhauzers no ASV, kurš tika nosaukts par labāko spēlētāju jau otro gadu pēc kārtas. Tāpat viņam tika labākā bloķētāja, cēlēja un servētāja gods.

Dalhauzers iepriekšējā sezonā kopā ar Šonu Rozentālu uzvarēja trīs pasaules tūres posmos, bet desmit sacensību laikā viņi uz goda pjedestāla prata stāties piecas reizes.

Savukārt amerikānis Tri Borns tika nosaukts par iepriekšējās sezonas labāko debitantu, kamēr labākā aizsardzības spēlētāja gods tika brazīliešu sportistam Brunu Šmitam, šo titulu iegūstot otro sezonu pēc kārtas.

Otro gadu pēc kārtas par iedvesmojošāko pludmales volejbolistu tika nosaukts amerikānis Džeiks Gibss, kamēr balsojumā par labāko atlētu jau piekto reizi pēdējo desmit gadu laikā triumfēja brazīlietis Emanuels Regu.

Par pagājušā gada labāko spēlētāju uzbrukumā tikmēr nosaukts Eiropas čempions Paolo Nikolai no Itālijas, savukārt gada visprogresējošākā spēlētāja balvu ieguvis amerikānis Raiens Dohertijs.

Pērn visvairāk apbalvojumus saņēma tieši Šmēdiņš, kurš tika nosaukts par labāko gremdētāju, par pludmales volejbolistu ar vislielāko cīņassparu, par labāko cēlāju un labāko uzbrukuma spēlētāju. Tāpat kopā ar Samoilovu viņš tika pasludināts par sezonas labāko duetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!