Foto: F64
Sensāciju Baltijas volejbola līgas spēlē svētdien sagādāja Jēkabpils "Lūšu" komanda, kas ar 3-1 (31:29, 25:23, 19:25, 25:22) savā laukumā pārspēja iepriekšējo divu gadu Latvijas čempionvienību RTU/"Robežsardze".

Uzvarētājiem 23 punktus guva Jānis Liepiņš, ar 18 punktiem atzīmējās Rihards Puķītis, bet 12 punkti - Pāvelam Jemeļjanovam.

Tikmēr Latvijas čempioniem sezonas pirmajā zaudējumā ar 17 punktiem palīdzēja Gatis Garklāvs.

Vēl vienā mačā starp diviem Latvijas klubiem pirmo panākumu šosezon guva ASK/"Kuldīga", kas izbraukumā ar 3-1 (25:15, 32:30, 21:25, 25:23) pārspēja "Daugavpils Universitāti".

Šajā mačā kuldīdzniekiem 17 punktus guva Edvarts Buivids, bet attiecīgi 15 un 14 punkti Mārim Lancmanim un Kristapam Butkevičam.

Savukārt Daugavpils komandā ar 25 punktiem izcēlās Aleksandrs Samuilovs.

Panākumu izcīnīja arī "Biolars"/"Jelgava" komanda, kas savā laukumā ar 3-2 (30:28, 25:27, 25:20, 19:25, 16:14) pārspēja TTU komandu no Igaunijas. Lielisku sniegumu nodemonstrēja 33 punktus guvušais Matīss Gabdulļins.

Savukārt sestā Latvijas komanda "Poliurs"/"Ozolnieki" ar 1-3 (17:25, 25:17, 21:25, 19:25) zaudēja iepriekšējās sezonas Igaunijas čempionei "Parnu". 21 punktu mačā guva Armands Āboliņš.

Kopvērtējumā tagad pa deviņiem punktiem attiecīgi trijos un četros mačos ir Tartu "Bigbank" un "Parnu" vienībām, bet uz trešo vietu negaidīti ar astoņiem punktiem četrās spēlēs pakāpusies sacensību debitanti "Lūši".

Lietuvas vienībai Viļņas "Tauras", kas svētdien trijos setos pārspēja "Jarvamaa" komanda, un TTU abām ir pa septiņiem punktiem četrās spēlēs, bet RTU/"Robežsardze" ar sešiem punktiem trijos mačos atkāpusies uz sesto pozīciju.

Tāpat pieci punkti četrās spēlēs ir "Biolars"/"Jelgava" komandai, pa trim punktiem izcīnījuši "Poliurs"/"Ozolnieki" un ASK/"Kuldīga", bet "Daugavpils Universitāte" sezonas ievadā tikusi pie diviem punktiem.

Kā zināms, loģistikas uzņēmums "Schenker" pēc desmit gadu ilgas sadarbības nolēmis pārtraukt Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta atbalstīšanu, tāpēc turnīrs šobrīd nodēvēts par Baltijas līgu. Tiesa, turnīra rīkotāji septembrī bija optimistiski noskaņoti par jauna titulsponsora atrašanu.

Šosezon Baltijas līgas turnīra formāts būtiski nemainīsies, turklāt pieaudzis dalībnieču skaits no Latvijas - nu piecu vietā tās būs sešas, jo pievienojušies Jēkabpils "Lūši", kas šajā pavasarī triumfēja Latvijas Nacionālajā līgā. Tāpat līgai pievienojusies Viļņas "Tauras" vienība, paplašinot līgu Baltijas mērogā.

Iepriekšējā sezonā par "Schenker" līgas čempioni otro reizi vēsturē kļuva Igaunijas komanda Tartu "Bigbank", kas finālā pārspēja citu šīs valsts vienību Tallinas "Selver", bet neviena Latvijas komanda nespēja sasniegt finālčetrinieka turnīru.

Kāda no Latvijas komandām bronzu "Schenker" līgā ieguva astoņās no desmit sacensību izspēles reizēm, bet augstāk Latvijas vienības nespēja tikt kopš otrās sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!